Anders Eklund vill träffa Englas mamma i fängelset.
Anders Eklund vill träffa Englas mamma i fängelset. - Foto: Henrik Hansson / SCANPIX / Trons/ TT

Mördaren Anders Eklund ville träffa Englas mamma: "Jag skulle nog åka dit"

Anders Eklund mördade och våldtog tioåriga Engla Höglund. Nu vill han träffa hennes mamma Carina i fängelset.


Anders Eklund sitter idag på Tidaholmsanstalten där han avtjänar livstidsstraff för bland annat mord och grov våldtäkt på 10-åriga Engla Höglund. Han dömdes även för mordet på 31-åriga Pernilla Hellgren i Falun 2000.

Tio år efter att Eklund dömdes, alltså 2018, bad han om att få sitt straff tidsbestämt. Detta var dock något som avslogs då det finns ”konkret och beaktansvärd risk för att Anders Eklund återfaller i brottslighet av allvarligt slag”.

Vill träffa brottsoffrets mamma

Och enligt Aftonbladet ska Anders Eklund i december bett om att få träffa ett av brottoffrens mamma. En begäran som Carina Höglund, det vill säga Englas mamma, tror kan handla om henne.

– Det skulle kunna vara jag, säger Höglund till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag har ju tjatat på honom i många år. Men jag har inte själv hört någonting från Kriminalvården eller så.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska fängelset ha nekat Eklunds förfrågan. Det på grund av att det inte fanns tillräckligt med personal för att garantera säkerheten.

Höglund tror att den riktiga anledningen bakom Eklunds förfrågan ska vara att han vill framstå i bättre dager.Hon berättar att hon tror att Eklund låtsas att han är villig att mötas och att han själva verket inte har förändrat sig.

Skulle kunna träffa Eklund

Carina Höglund har tidigare berättat hon skulle kunna tänka sig att träffa Anders Eklund och om tillfället skulle ges hade hon nog tagit chansen.

– Jag skulle nog åka dit och träffa honom om läge gavs, det tror jag, säger Höglund till Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!