Har-far-sjukvardspersonalen-25-000-kronor-i-veckan
Här får sjukvårdspersonalen 25 000 kronor i veckan - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT, Shutterstock (montage)

Rekordlönen: Här får sjukvårdspersonal 25 000 kronor i veckan

Coronaviruset har slagit hårt mot vården i Västernorrland. Därför erbjuder regionen nu 25 000 kronor i veckan till personal som vårdar coronapatienter – om man skjuter upp sin ledighet.


I region Västernorrland har man tilltagit drastiska åtgärder för att försäkra sig om att man har bemanning på länets sjukhus under sommaren. 

Sjukhuspersonal som vårdar coronapatienter erbjuds nu en veckolön på 25 000 kronor, med villkoret att man jobbar under hela sommaren.

– Om vi inte får ihop bemanningen och den befintliga personalen behöver jobba, så ska de ha en extra slant för det helt enkelt, säger Lena Carlsson, sjukhusdirektör i Region Västernorrland, till Aftonbladet. 

Bildkälla: Adam Ihse/TT

Utökad veckolön

Regionen erbjuder sedan tidigare en veckolön på 15 000 kronor till sjukhuspersonal som jobbar under sommaren. 

Detta då länet brukar ha svårt att bemanna regionens sjukhus under sommarmånaderna, något som i coronapandemin blivit ännu svårare. 

– Grundinställningen är att vi vill att alla ska få sin semester, men vi har svårt att rekrytera personal, förklarar Carlson för Aftonbladet. 

Därför utökas veckolönen nu till 25 000 kronor för en del av sjukhuspersonalen. 

– Eftersom vi har en extrem situation ökar vi summan ytterligare för att personalen som arbetar med covidvård utför extraordinära insatser just nu. Personal som inte jobbar med coronapatienter får fortsatt erbjudande om 15 000, säger Carlsson till Aftonbladet.

Läs även: Inga nya coronadödsfall i Sverige – första gången sedan mars

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!