Är du singel? Så här dejtar du i sommar trots corona

- 18/06/2020, 10:03 -

Sommar sommar sommar. Alla singlars favoritårstid, men hur dejtar man egentligen ansvarsfullt i en rådande pandemi?

Nu är sommaren äntligen här och för många singlar brukar årstiden normalt sett innebära aktivt dejtande och passionerade romanser. 

I och med den rådande coronapandemin blir sommaren 2020 tyvärr lite svårare för den spontana dejtaren. Här listas därför fem grymma dejtidéer som fungerar bra trots pandemin!

Bada ihop!
Bildkälla: Pixabay

1. Badutflykt! 

Yes! Dra till stranden och hoppa i plurretmed din dejt! Det rådande coronaviruset är nämligen nästintill omöjligt att smittas av i vattnet vilket gör aktiviteten till ett godkänt dejtalternativ i dagsläget. 

Kanske är det nu du slutar vara en badkruka så du kan pussas under ytan? OBS! tänk på att hålla lite avstånd från andra badbesökare!

Zoom-dejta
Bildkälla: Shutterstock

2. Zoom-dejta!

Vill du och din dejt istället ta det riktigt säkra före det osäkra? Då är en zoom-dejt det perfekta alternativet för er! Dessutom är det ju helt underbart att faktiskt kunna dejta från sin egen soffa, eller hur? 

Tänd lite ljus och släng på dig din snyggaste tröja till dina skönaste mjukisbyxor (för ärligt talat vem orkar dra på sig finbrallorna på ett Zoom-möte!?). 

Skulle dejten mot förmodan kännas katastrofal och stel kan du lägga på och skriva att din internetuppkoppling tyvärr svajar. 

Paddla kajak!
Bildkälla: Shutterstock

3. Paddla kajak!

Det här är en perfekt aktivitet för dig som vill se hur väl du och din dejt faktiskt kan samarbetanär det väl gäller. Att paddla en tvåmanskajak kräver nämligen samspel och måste göras i takt annars är det kört! 

Ta med lite matsäck och ni är redo för ett spännande äventyr!

Ta en promenad
Bildkälla: Shutterstock

4. Ta en promenad tillsammans!

Jajamensan, sträck elegant ut armbågen för den sedvanliga coronahälsningen och ta en promenix runt första bästa grönområde med din dejt! 

Det här är ett klockrent alternativ för första dejten eftersom längden kan justeras utefter hur pass bra eller mindre bra du känner att ni klickar. Promenaden kan dessutom enkelt kompletteras med en takeaway kaffe eller en glass.

5. Ha picknick i en park!

Yes du läste rätt, den här klassiska dejtaktiviteten är perfekt i rådande stund när man inte ska trängas på uteserveringar och på barer. Bjud istället din dejt på en härlig picknick där ni kan lära känna varandraöver några öl och en pizza.

OBS! se dock till att preppa med handsprit och att ni håller avstånd från andra parkbesökare!

Kommer du dejta i sommar?