Måndag 15 Aug
Stockholm

Rättens beslut: Ex-pojkvännen skyldig till mordet på Wilma Andersson

Rättens beslut: Ex-pojkvännen skyldig till mordet på Wilma Andersson

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Wilma Anderssons 23-årige expojkvän bedöms vara skyldig till mord och brott mot giftefriden. Detta meddelande Uddevalla tingsrätt under onsdagen.

Det är ännu inte klart vilket straff han får, men åklagaren har yrkat på livstids fängelse. Mannen tills vidare kvar i häktet och ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, vilket Expressen var först med att uppmärksamma. 

Bakgrund 

Den 17 november 2019 anmäldes 17-åriga Wilma Andersson försvunnen av sin familj. Två dagar senare greps och häktas Wilmas pojkvän.

Ex-pojkvännen åtalades misstänkt för mord och brott mot griftefriden. Åklagaren menade att ex-pojkvännen mördat och sedan styckat Wilma. 

Den misstänkte ex-pojkvännen på McDonald's. Bildkälla: Polisen

Mordet påstås ha ägt rum i Wilma och ex-pojkvännens gemensamma bostad i Uddevalla. 

Åklagaren yrkar på att mannen berövat Wilma livet genom upprepat trubbigt våld.

BEVISEN

I åtalet kan man läsa att mannen ska ha ”avlägsnat huvudet från Wilma Anderssons kropp och förpackat det i aluminiumfolie samt förvarat det i en resväska”. Resväskan ska ha hittats i parets gemensamma bostad den 28 november.

– Den misstänkte har av okänd anledning behållit en kroppsdel, och gjort sig av med resten av kroppen, sa polischefen Sten-Rune Timmersjö i en tidigare intervju med Aftonbladet.

Resväskan som huvudet hittades i ska också ha innehållit gosedjur, kalsonger, andra kläder och en skylt med den åtalades namn.

Men ex-pojkvännens fingeravtryck var inte de enda som fanns på folien som huvudet var inlindat i. 

"KAN PEKA I RIKTNING MOT ANNAN PERSON"

Under förra veckans rättegång uppmärksammade nämligen domare Arne Åkerström avtrycken – som ännu inte kunnat identifierats, skriver Aftonbladet.

Enligt NFC, Nationellt forensiskt centrum, går det inte utesluta att tilltalad satt dit avtrycken. Men 23-åringens försvarare, Beatrice Rämsell, har nu beställt ytterligare material från NFC, gällande spåren.

– Det handlar om fingeravtryck eller avtryck från någon som NFC Väst har bedömt som möjliga att undersöka. De skickar materialet till NFC Linköping och där får man ingen träff mot min huvudman och då bedöms det som ointressant. Jag tycker att det är oroväckande att man låter bli att säga någonting om det, bara för att det lika väl kan peka i riktning mot en annan person, säger hon.

Under onsdagen meddelade Uddevalla tingsrätt att 23-årige ex-pojkvännen bedöms vara skyldig till mord och brott mot giftefriden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.