Varning för värme
Nu varnar SMHi för höga temperaturer - Foto: Johan Nilsson / TT/ Shutterstock

Nu kommer supervärmen – flera varningar för farligt höga temperaturer

Över 30 grader varmt och flera varning om höga temperaturer. Under veckan blir det riktigt varmt i stora delar av landet, exakt så hett blir det där du bor.


Sommaren är verkligen igång och redan nu har SMHI utfärdat 18 varningar för höga temperaturer i stora delar av landet. 

Det är från Svealand upp till Norrland som man varnar för en maximal dygnstemperatur på minst 26 grader upp till 30 grader under tre dagar i följd.

SMHI varnar för höga temperaturer. Bildkälla: Johan Nilsson / TT

Under måndagen kommer det vara allra varmast i Norrland, speciellt runt Luleå där det kan bli upp mot 30 grader varmt. Under veckan kommer temperaturen sänkas något i Norrland men höjas i Svealand. 

I Stockholmsområdet kommer det kunna bli en bit över 30 grader varmt i slutet av veckan och på lördagen.

I Götaland finns ett regnområde som kommer att röra sig bort under tisdagen. Södra Sverige får inte riktigt lika höga temperaturer som resten av landet. 

Ökad påfrestning för kroppen

SMHI skriver på sin hemsida att den höga temperaturen innebär en ökad påfrestning på kroppen vilket kan ge problem för framförallt riskgrupper. 

Så se till att vara mycket i skuggan och dricka ordentligt under dessa varma dagar.

Det är viktigt att svalka sig i värmen. Bildkälla: Johan Nilsson / TT

Om den maximala dygnstemperaturen når minst 30 grader under minst tre dagar i följd kommer SMHI att utfärda en skarpare varning. 

Det är flera varningar utfärdade för skogsbränder i nästan hela ladet och många platser har redan eldningsförbud, här kan du hålla dig uppdaterad om vad som gäller där du bor. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du värmen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Chef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.