Foto: Pontus Lundahl/TT
Foto: Pontus Lundahl/TT - Foto: Pontus Lundahl/TT

Kungen och drottning Silvia har vaccinerat sig mot covid-19

​Under fredagseftermiddagen annonserar kungahuset på sin Instagram att kungaparet mottagit sin första dos av vaccinet mot covid-19.



Den svenska coronavaccineringen är i full gång, och tidigare i veckan meddelades att 80 000 svenskar hunnit få sin första dos.

Två av dessa är Kung Carl XVI Gustav och Drottning Silvia, det meddelar kungahuset på sin Instagram under fredagseftermiddagen.

"Det är min förhoppning att alla som har möjlighet att vaccinera sig under dessa kommande månader väljer att göra det", skriver man i Instagraminlägget som undertecknas av kungen själv. 

Foto: Sven-Åke Visén/SVT

Kungens hårda coronakritik

Och det är inte första gången Kungen gör offentliga uttalanden som rör coronapandemin. I SVT:s program "Året med kungafamiljen" riktade han skarp kritik mot Sveriges hantering av viruset, och dess framfart.

– Jag anser att vi har misslyckats. Vi har ett stort antal som har avlidit och det är fruktansvärt, sade han då.

När det en kort tid senare blev dags för Kungen att hålla sitt årliga jultal hade han en mer tacksam framtoning. Här riktade han tacksamhet mot den hårt arbetande vårdpersonalen som tagit hand om det stora antalet sjuka.

– Era arbeten kan sällan skötas hemifrån. Men vi är alla helt beroende av det ni gör. Till er vill jag säga: Vi ser era insatser och vi är alla djupt tacksamma för dem, sade Kungen.

Läs mer: Kungen och drottning Silvia har fått svar på sina coronatest

Läs mer: Prinsparet luciahälsning – visar upp gravidmagen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

En man döms till 16 års fängelse för mord på en man i 20-årsåldern i Jakobsberg förra året. Ytterligare tre personer döms av Attunda tingsrätt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot till fängelse i två år och tio månader.

Polis utreder dubbelmord i Gävle

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Gävle efter att två personer hittats döda i en bostad i onsdags, skriver polisen på sin hemsida.

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Stockholmsbörsen sjunker i skärtorsdagens handel. OMXS-index har efter nästan två timmar handel backat 0,3 procent.

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Polisen har efterlyst en kvinna i 40-årsåldern som rymde från rättspsyk i Falköping för en månad sedan, rapporterar P4 Skaraborg. Kvinnan bedöms vara våldsam.

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer bensinpriset inför påskhelgen, som traditionellt präglas av många bilar ute på vägarna.