Torsdag 9 Dec
Stockholm

12-årig flicka försvunnen i 77 dagar

En 12-årig flicka har varit borta sedan i januari.
En 12-årig flicka har varit borta sedan i januari. Foto: Johan Nilsson/TT

En 12-årig flicka har varit försvunnen sedan januari. Inte ett spår går att hitta efter flickan och varken familjen eller polisen vet hur de ska gå vidare i sökandet. "Vi är mycket oroliga", säger hennes mamma.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fredagen den 22 januari skulle flickan träffa sina föräldrar på ett umgängesmöte i området i T1 i Linköping. 

På vägen dit sprang hon ifrån socialtjänstens personal på en parkering – och sedan dess har ingen sett eller hört något från den 12-åriga flickan. 

Hon försvann utan pengar, busskort och pass. Det enda hon hade med sig var en mobiltelefon utan simkort.

"Småsyskonen frågar jättemycket"

Nu har det gått 77 dagar sedan hon försvann, och vare sig polisen eller familjen vet hur de ska kunna hitta flickan. 

– Det enda vi vet är att hon är spårlöst försvunnen. De hittar inte någonting som kan leda vidare utredningen, säger systern till Nyheter24 och fortsätter:

– Det har varit svårt för oss. Både för mamma, pappa, mig och min syster. Och de små syskonen också, som brukar fråga om henne jättemycket.

"Har ingenting"

Flickan omhändertogs i oktober 2020 med hänvisning till LVU, lagen om vård av unga. 

12-åringen har tidigare sagt att hon vantrivdes i sitt jourhem, och har försökt rymma en gång tidigare. 

Enligt polisen är det inte ovanligt att omhändertagna barn och ungdomar försvinner eller avviker. Men det är ovanligt att det går så här lång tid utan att de återfinns eller att det kommer in några tips.

– Vi har pratat med många olika personer i utredningen så vi vet vissa saker och har till exempel försökt spåra en mobiltelefon och tittat på sociala medier, säger förundersökningsledaren Martin Hedberg och fortsätter:

– Men efter fredag förmiddag (läs dagen som hon försvann, reds. anm.) så har vi egentligen ingenting. Vi jobbar aktivt med ärendet och är verkligen angelägna om att hitta henne och få reda på var hon är någonstans. 

"Mycket oroliga"

Flickans mamma berättar att de har bra kontakt med polisen och pratar varje vecka – men hittills utan resultat.

– Jag vill tacka alla människor som försökt hjälpa oss att hitta henne. För vi behöver hjälp. Vi vet inte vad vi ska göra. Vi vet inte var vi ska leta eller gå, säger hon och fortsätter:

– Vi är mycket oroliga. Samtidigt är vi tacksamma för de som fortfarande delar information och som visar att de bryr sig.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela