Poliser utanför högstadieskolan i Eslöv där en lärare skadats allvarligt.
Poliser utanför högstadieskolan i Eslöv där en lärare skadats allvarligt. - Foto: Johan Nilsson/TT

Lärare knivhuggen på skola i Eslöv – minderårig pojke gripen

En skolanställd i 40-årsåldern har skadats allvarligt efter att ha attackerats med kniv på en skola i Eslöv. En 15-årig pojke har gripits misstänkt för mordförsök och i samband med gripandet avlossade polisen skott.


Det var klockan 08.41 på torsdagsmorgonen som polis och ambulans larmades till en högstadieskola i Eslöv efter att en skolanställd i 40-årsåldern blivit skadad med ett tillhygge. 

När polis kom till platsen hittades den skadade inne på skolan, och fördes med ambulans till sjukhus. Hans skador är allvarliga och han opereras just nu för sina skador på Skånes universitetssjukhus, enligt region Skåne.

– Vi har sökt igenom skolan grundligt och det är inga fler skadade. Nu försöker vi samla in så mycket information som möjligt om händelseförloppet och vad som kan ligga bakom, säger Filip Annas, presstalesperson polisen Syd till Nyheter24.

Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford håller en pressträff i Eslöv. Foto: Johan Nilsson.

Maskerad gärningsman

Kerstin Mellén Gyllensten, förvaltningschef på barn och utbildning i Eslövs kommun, säger till Skånska Dagbladet att det rör sig om någon form av attentat.

Enligt uppgifter till tidningen ska den misstänkte gått omkring maskerad med hjälm och skyddsväst inne på skolan med en kniv. Han ska sedan ha knivhuggit en lärare utanför ett klassrum och elever ska ha flytt ut genom ett fönster.

– Det var en man med en lång kniv som kom in i skolan. Han hade på sig en skelettmask, en hjälm och vad som såg ut som en skottsäker väst. Det var väldigt obehagligt, berättar en elev för tidningen.

Poliser på plats vid skolan i Eslöv. Foto: Johan Nilsson/TT

15-årig pojke gripen

En 15-årig pojke greps utanför skolan och är misstänkt för mordförsök. Det är inte känt om han är elev på skolan. Polisen bekräftar att skott har avlossats i samband med gripandet, men pojken träffades inte.

– I samband med det här avlossade polispersonal sitt tjänstevapen och det var ganska rörigt på platsen, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford på en presskonferens.

Förhör med 15-åringen kommer att hållas under dagen.

Polis och ambulans kallades till skolan vid 08.41. Foto: Johan Nilsson/TT

Slog till mot pojkens bostad

Runt 10-tiden slog polisen i Eslöv till mot den misstänkta pojkens bostad. På bilder syns polisens kriminaltekniker lämna bostaden hållandes bruna pappkassar, enligt Aftonbladet.

Beslaget kommer att undersökas underdagen, och förhör kommer att hållas med eventuella vittnen. Några närmare detaljer vill polisen inte gå ut med i nuläget.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!