Eslöv
En 15-årig elev knivhögg en lärare på en skola i Eslöv. - Foto: Johan Nilsson/TT.

15-åringen i Eslöv hade ett tydligt mål: "Akta er"

En 15-årig pojke är anhållen misstänkt för mordförsök. Detta efter att han knivhuggit en lärare på sin skola i Eslöv på torsdagsmorgonen. "Han gick snabbt fram till honom och högg honom i magen", berättar en elev.


Det var under den första skoltimmen, på morgonen, som den 15-årige pojken i Eslöv gick till attack mot en 40-årig lärare på sin skola. 15-åringen hade på sig svarta militärkläder och en hjälm med skelett på, enligt flera vittnen. 

Flera elever som bevittnade händelsen berättar nu för Aftonbladet att det verkade som att 15-åringen inte var ute efter att skada elever. 

– Han sa att vi skulle backa och att vi skulle akta oss. Han sa ”Jag vill inte skada er”, säger en flicka som går på skolan. 

"Han var bara fokuserad på läraren" 

Flickan berättar för Aftonbladet att det verkade som att 15-åringen högg den första läraren han såg. 

– Han var bara fokuserad på läraren. Han gick snabbt fram till honom och högg honom i magen, säger en pojke till Aftonbladet.

"Var en snäll kompis" 

En elev på skolan berättar för Aftonbladet att den anhållna 15-åringen var "en snäll kompis som gillade att skämta". 

– När vi skulle äta i matsalen så väntade han alltid på folk. Så att ingen skulle behöva sitta och äta själv, berättar skolkamraten.

Men skolkamraten berättar även att 15-åringen drog sig undan på fritiden. Att han mest spelade datorspel och "verkade deprimerad", skriver Aftonbladet

Bildkälla: Johan Nilsson/TT.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!