Onsdag 29 Sep
Stockholm

Lyxfällan-Magnus avslöjar – sjukaste frågan en deltagare ställt

Alla deltagare förstår inte allvaret i att vara med i Lyxfällan, uppger programledaren Magnus Hedberg
Alla deltagare förstår inte allvaret i att vara med i Lyxfällan, uppger programledaren Magnus Hedberg. Foto: Nyheter24/Christine Olsson/TT

Att vara med i Lyxfällan kan vara utmanande, men det är inte alla medverkande beredda på. För Nyheter24 berättar programledaren Magnus Hedberg om en av de mest chockerande frågorna han fått av en deltagare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tittarfavoriten "Lyxfällan" är tillbaka med en ny säsong med Magdalena Kowalczyk, 42, och programledarveteranen Magnus Hedberg, 49 i spetsen.

Han har ett stort antal säsonger i nacken, och det kan vara svårt att välja ut en enskild favorit. 

– Jag har ingen favoritsäsong, men sen är det alltid den senaste säsongen som som är färskast i minnet och som man lever intensivt med det just då, säger han till Nyheter24.

Rev kontraktet med deltagarna

Under förra säsongen tog Magnus kollega Magdalena det oväntade beslutet att riva deltagarna Julia och Peters kontrakt.

De hade frångått Magdalenas råd om att släppa taget om en olönsam konståkningsbutik – och Peter hade dessutom valt att tacka nej till ett jobberbjudande.

Beslutet chockade både tittarna och deltagarna, men till Nyheter24 berättar Magnus att det inte är första gången produktionen tvingas vidta liknande åtgärder.

– Vi har faktiskt rivit kontrakt tidigare, i alla fall en, om inte två gånger tidigare. Så det har faktiskt hänt, men det är en extrem åtgärd förstås. 

Foto: Jessica Gow/TT

Greppar inte allvaret

Nej, att riva kontrakt kanske inte hör till vanligheterna i Lyxfällan. 

Men desto vanligare uppger Magnus att det är att deltagarna som ger sig in i programmet inte helt greppar allvaret i situationen.

– Det finns de som tänker "nu är räddningen här, brandkåren har kommit. Nu kan jag bara sätta mig i soffan och kolla på", och så fungerar det inte riktigt, säger han till Nyheter24.

Foto: Nyheter24

"En del får en kalldusch"

Magnus tror att många har tittat på programmet under många år och har bildat sig en uppfattning om hur saker och ting ska gå till. 

När det helt plötsligt gäller en själv har man svårt att ta in det, och man möts av en kalldusch redan dag ett.

Magnus berättar att en viss fråga har gjort honom extra förvånad:

– Det har till och med varit med en del som frågat "okej, men får jag tillbaka det här efter inspelningen?", efter att man sålt en grej. Det verkar vara en liten nyhet för vissa, hur sjukt det än kan låta, säger han till Nyheter24. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela