En tolvårig flicka på häst blev påkörd av en smitare.
En tolvårig flicka på häst blev påkörd av en smitare. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT och Emil Langvad/TT

Tolvåring påkörd under ridtur – föraren smet: "Chockade"

En man körde under söndagen på en tolvårig flicka som red på sin häst utanför Hedemora i Dalarna. Därefter smet mannen från platsen, och lämnade hästen svårt skadad och flickan i chock.
– Jag hade kunnat förlora mitt barn, säger flickans mamma till Dalarnas Tidningar.


Det var vid 14-tiden på söndagen som en tolvårig flicka, som var ute och red tillsammans med en kompis utanför Hedemora i Dalarna, plötsligt blev påkörd av en man när de korsade länsväg 270.

Försökte få mannen att stanna

Enligt flickans mamma signalerade kompisen till mannen att han skulle stanna.

- Han bara vinkade "flytta på er" och fortsatte att köra. Kompisen hann över, men inte min dotter. Hennes häst blev träffad på bakbenen och på rumpan. Min dotter vara nära att ramla av, säger mamman till Dalarnas Tidningar

Därefter smet mannen från platsen och lämnade den svårt skadade hästen, som fick flera inre blödningar, och den chockade flickan vid vägen.

Mamman: "Hade kunnat förlora mitt barn"

Flickans mamma har polisanmält händelsen, men ännu har ingen kunnat gripas misstänkt för smitningen.

– Jag hoppas att polisen hittar föraren. Min dotter mår jättedåligt och är rädd för de inte hittar honom, säger hon till Dalarnas Tidningar och fortsätter:

– Vi är tacksamma över att vår dotter inte blev fysiskt skadad. Vi är alla chockade. Jag hade kunnat förlorat mitt barn i söndags.

Familjen har genom sociala medier efterlyst iakttagelser av händelsen, i hopp om att få fast smitaren.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.

Miljarder ska rädda kvar halvledarjätte

1 timme sedan
Den nederländska regeringen tänker satsa många miljarder för att försäkra sig om att globala företag som halvledarjätten ASML inte flyttar från landet.

SOHR: Många soldater dödade i Syrien

1 timme sedan
Minst 36 soldater ska ha dödats i israeliska räder mot Aleppo-provinsen i i norra Syrien på fredagen, uppger det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).