Stockholm

Youtubern Diego, 24, slogs blodig av vakter – fångades på film

Diego Martinez, känd under namnet diegoxmami, blev slagen blodig av en väktare.
Diego Martinez, känd under namnet diegoxmami, blev slagen blodig av en väktare. Foto: Privat

Efter att Diego Martinez, 24, avslutat sin spelning på en bar i Stockholm tog kvällen plötsligt en ny vändning. Med huvudet nedtryckt i asfalten, och tre ordningsvakter över sig, slogs han blodig med batong.
– Jag är fortfarande chockad och skakig, säger han till Nyheter24. Se klippet på ingripandet i spelaren nedan.


Läs mer

Under lördagskvällen var Youtube-profilen Diego Martinez, 24, bokad som dj på en bar och nattklubb i centrala Stockholm. 

Han hade precis avslutat sin spelning och skulle diskutera betalningen med en av ägarna när kvällen, som präglats av vad han beskriver som "jättebra stämning", tog en ny vändning.

Diego Martinez: "Säger att det är våld inblandat"

Ägaren ifråga vill diskutera betalningen i enrum med Diego, samt en vän till Diego som även han spelat på klubben under kvällen. 

– Då tänkte jag att då kan jag ju gå hem efter det, så jag säger till min tjej att hon ska ta hennes grejer så kan hon följa med och så kan vi snabbt prata med ägaren innan vi går hem, förklarar Diego för Nyheter24

Men när hans flickvän, Kelly Jackson, 23, följer med stoppas hon av ägaren.

Diego Martinez och Kelly Jackson. Foto: diegoxmami/Instagram

– Han lägger då ett sånt här rep framför henne och säger "vart ska du?" och hon säger bara "min pojkvän ska prata med er så jag skulle följa med". Då säger han "nej, vad tror du?" typ och hon frågade då varför han pratade med henne på det sättet.

Efter detta ska ägaren ha tagit tag i Kelly, samtidigt som Diego försökt förklara att hon var hans partner och kunde följa med. 

– Han svarar inte, utan väljer då att kalla på vakterna och säger att det är våld inblandat, trots att hon säger att hon kan gå därifrån bara, säger Diego.

"Min tjej får en smäll i ansiktet"

Kort därpå kommer tre vakter springandes.

– De tar tag i mig och Kelly. De drar med oss i en passage som leder till baksidan och då får min tjej en smäll i ansiktet, säger Diego och fortsätter:

– Hon säger "slog du mig precis?" och jag blir irriterad och chockad och frågar "skämtar ni med mig? Vad är det ni gör? Ni har ju bokat mig? Jag har ju spelat för er, varför håller ni på så här?".

"Du gör mig illa"

Väl utanför baren ska situationen ha eskalerat ytterligare, trots att Diego enligt egen utsago försökt försäkra ordningsvakterna om att han var "helt lugn".

– Ena vakten tar då min tjej, trycker henne mot väggen och vrider hennes arm. Jag hör henne skrika och hon ropar "du gör mig illa, du gör mig illa".

I samband med detta ska Diego ha vädjat till ordningsvakterna om att sluta och ifrågasatt hur de kunde skada en kvinna. Vakten ska då till slut ha släppt Kelly. 

Diego Martinez. Foto: Instagram/diegoxmami

När Diego då upprepar att han är chockad över deras agerande och konstaterar att de gjort fel som inte pratat med paret i lugn och ro ska samma ordningsvakt som tidigare hållit fast Kelly ha blivit märkbart upprörd.

– Han blir arg, skriker på mig och säger "lägg dig ner, gör inte motstånd". Han tar fram batongen och slår mig ett flertal gånger på mitt högra ben, berättar Diego och fortsätter vidare:

– Jag säger med lugn ton "du skadar mig. Varför slår du mig?". Han fortsätter då säga att jag ska lägga mig ner, så jag gör det och då är det tre väktare som håller fast mig.

Vid denna tidpunkt börjar Kelly filma skeendet och ordningsvakternas agerande, samtidigt som Diego får sitt huvud nedtryckt i marken. Se hela klippet i spelaren ovan.

"Mått väldigt psykiskt dåligt"

Polis tillkallas till platsen och Diego blir då gripen misstänkt för våld mot tjänsteman och motstånd mot tjänsteman. I samband med att han hölls frihetsberövad under natten mot söndagen polisanmälde han också ordningsvakterna för deras agerande.

Han har inte hört av ägarna till baren ifråga efter det inträffade, och någon betalning ska han heller inte ha fått. Men värst av allt är de psykiska och fysiska skadorna efter kvällen.

Diego Martinez har lämnats med skador efter ingripandet. Foto: Privat

– Jag har mått väldigt psykiskt dåligt och är fortfarande chockad och skakig. Tänk om jag hade gjort motstånd, hade jag blivit slagen i huvudet då? Tänk om Kelly hade varit gravid? Det är mycket såna tankar som går genom huvudet i efterhand.

– Kelly har blåmärken på insidan av armen. Mitt högra ben... Jag haltar ju och jag har ju massa märken. Han slog mig rejält. 

Kelly Jackson fick blåmärken efter ingripandet. Foto: Privat

Nu hoppas Diego att de kameror som ordningsvakterna bar ska visa hur situationen verkligen hanterades.

Baren: "Förekommit allvarliga hot"

I ett inlägg på Instagram bekräftar baren att "en incident" inträffat den 30 oktober 2021.

"Vi har samlat alla videosekvenser som finns och lämnat över detta till polisen. Hela händelsen är i dagsläget polisanmäld och vi väntar på ett utlåtande allt eftersom utredningen pågår. Vi kommer vidta åtgärder därefter", skriver de.

Enligt baren ska det också ha förekommit hot under händelsen.

"Vi vill dock vara tydliga. Det har förekommit allvarliga hot mot personal och ordningsvakter. Det är inte acceptabelt", skriver de.

Nyheter24 har sökt ägarna av baren, samt vaktbolaget, för en kommentar, men har ännu inte fått någon återkoppling. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.