Onsdag 1 Dec
Stockholm

Flygvärdinnans tips: Så gör du när resväskan väger för mycket

Det finns ett simpelt knep som kan göra att du slipper betala när din resväska väger för mycket.
Det finns ett simpelt knep som kan göra att du slipper betala när din resväska väger för mycket. Foto: Pontus Lundahl/TT

Att betala övervikten för en resväska i samband med en flygning kan stå en dyrt. Men nu delar en flygvärdinna med sig av ett enkelt, men väldigt effektivt, knep för att komma hem med alla packning – utan att det svider i plånboken.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vi har nog alla varit där.

En resa går mot sitt slut och vi har, på något vis, lyckats fylla resväskan till bredden med shopping och souvenirer som vi egentligen inte alls behöver. Övervikten, och kostnaden som följer med denna, är ett faktum. 

Men nu kommer en flygvärdinna med ett simpelt tips som kan rädda båda packning och plånbok vid din nästa flygresa.

Flygvärdinnan: Så slipper du betala för övervikt

Det är i en viral video på Tiktok som flygvärdinnan Kat Kamalani, som själv arbetar på ett amerikanskt flygbolag, berättar om det knep hon själv använder sig av. 

– Det här reseknepet kan verkligen rädda dig om ditt bagage någonsin är för tungt när du är ute och reser, säger hon enligt The Daily Star och fortsätter vidare:

Foto: Alexandr Podvalny/Pexels

– Du bör alltid ha med dig ett örngott i väskan, för om dina väskor väger för mycket kan du fylla örngottet med kläder och ta ombord det som en kudde på planet.

Busenkelt, eller hur? Vissa av Kamalanis följare menar dock att vissa flygbolag även räknar kuddar som handbagage, eller att det rentav känns ofräscht att sitta bredvid en resenär som har ett örngott fyllt av potentiellt smutsiga kläder.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela