Onsdag 26 Jan
Stockholm

Nya ministern är känd från realityprogram

Khashayar Farmanbar "Gift vid första ögonkastet"
Nya ministern är känd från dejtingprogram. Foto: Pontus Lundahl/TT & Pexels.

Khashayar Farmanbar presenterades under tisdagen som Sveriges nya energi- och digitaliseringsminister. Men kanske känner du igen honom från ett populärt dejtingprogram?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under tisdagen presenterade Sveriges nya statsminster Magdalena Andersson (S) vilka som skulle tillträda som statsråd i hennes regering. Här är hela listan

Det visar sig att flera av ministrarna har några skelett i garderoben – som rör sig om allt ifrån droganvändning till fortkörning. Läs mer om det här.

Men om du känner igen Sveriges nya energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar så är det av en helt annan anledning – han har nämligen medverkat i ett mycket populärt dejtingprogram. 

Ministern har varit med i "Gift vid första ögonkastet"

Farmanbar har nämligen synts till i SVT:s realityserie ”Gift vid första ögonkastet" under flera säsonger. Programmet där relationsexperter sätter ihop två personer som träffas för första gången vid sitt bröllop. De lever sedan tillsammans i fyra veckor och beslutar därefter om de vill förbli gifta eller skiljas. 

Ministern har däremot inte medverkat som en av deltagarna – utan som vigselförrättare. 

– Det är ju så att det här är min frus absoluta favoritprogram, jag skulle nog inte bli förlåten om jag tackade nej, har han tidigare sagt till Nacka Värmdö Posten

Khashayar Farmanbar, energi- och digitaliseringsminister. Bildkälla: Sören Andersson/TT.

Kritik och hyllningar

"Gift vid första ögonkastet" har fått både ris och ros genom åren. Programmet vann exempelvis Kristallen 2019 som årets realityprogram.

Men det har även riktats en hel del kritik mot programmet, bland annat från relationsexperter. 

Deltagare från programmet har även gått ut i media och kritiserat SVT för att ha "försökt skapa konflikter" mellan paren, enligt Aftonbladet

Kommentera
Kopiera länk
Dela