Lördag 29 Jan
Stockholm

Jan Emanuel Johansson polisanmälde Tomas Eneroth: "Allvarligt"

Entreprenören Jan Emanuel Johansson är den som polisanmält Tomas Eneroth (S).
Entreprenören Jan Emanuel Johansson är den som polisanmält Tomas Eneroth (S). Foto: Thommy Tengborg/TT och Stella Pictures

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) blev häromdagen polisanmäld för sexuellt ofredande. Nu visar det sig att det är entreprenören, och den tidigare S-ledamoten, Jan Emanuel Johansson som anmält honom.
– Det förtjänas att tas på allvar, säger han till DI.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) har anklagats för att, under Socialdemokraternas partikongress i början av november, ha tagit på en kvinnas rumpa.

Händelsen ska ha utretts internt, men lades sedan ner efter samtal med både Eneroth och kvinnan ifråga.

– Jag beklagar verkligen om jag utsatt en person för obehag. Det har aldrig varit min avsikt, skrev minitern i ett sms till Aftonbladet efter att det hela uppdagats. 

Förundersökning inledd mot Tomas Eneroth (S)

Men häromdagen stod det klart att en förundersökning mot Tomas Eneroth om misstänkt sexuellt ofredande inleds. Detta efter att händelsen polisanmälts.

– Jag inleder förundersökning för att kunna hämta in ytterligare material och uppgifter i syfte att bedöma om det som har hänt kan vara fråga om brott, sade åklagaren Maria Sterup till Aftonbladet då.

Jan Emanuel Johansson: "Står bakom anmälan"

Vem som stått bakom polisanmälan mot Tomas Eneroth har varit okänt – fram tills nu. Entreprenören Jan Emanuel Johansson, som tidigare varit socialdemokratisk riksdagsledamot, uppger nu att han anmält ministern.

– Det är jag som står bakom anmälan. Det här är allvarligt och det förtjänas att tas på allvar, både av den som anklagas och den som anklagar, säger han till Dagens Industri och fortsätter vidare:

– Det kan inte vara så att den ska vara mindre rättssäker när det gäller ett statsråd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela