Lördag 21 Maj
Stockholm

Ordningsvakten: Utslängd? Då ska du absolut inte göra det här

Bilderna är genrebilder.
Bilderna är genrebilder. Foto: Helena Landstedt/TT och Alberto Pezzali/AP/TT

Om du blir utslängd från krogen kan det finnas flera skäl som ligger bakom ordningsvaktens beslut. Men oavsett anledning finns det en sak du absolut ska undvika att göra när du väl blivit avvisad.
– Då blir det tack och hej, säger ordningsvakten John Carlsson till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Med nio års erfarenhet som ordningsvakt i krog- och nattklubbsmiljö har John Carlsson behövt slänga ut både en och två stökiga besökare.

Det trygghetsskapande arbetet, som alltså innefattar att ibland behöva kasta ut överförfriskade gäster, sker alltid metodiskt.

– Som ordningsvakt jobbar man först, när man tar ut någon, med muntlig avvisning. Exempelvis: ”du har druckit för mycket och det är dags för dig att gå”, förklarar John och fortsätter:

Foto: Maurício Mascaro/Pexels

– Lyssnar man inte på det så får man fysiskt föra dem ut och stretar de då emot får vi ta tag i dem ännu mer. Då har man rätt att använda ”det våld som situationen kräver”. 

Ordningsvakten: "Nu är du inte välkommen hit"

När du väl tvingats lämna krogen gör du bäst i att inte hänga kvar – eller att försöka ta dig in på stället igen.

– Står du kvar där ute en bit ifrån entrén? Visst, då stör du inte. Men om du är framme och ska diskutera eller försöka ta dig in igen, då blir det tack och hej. Det är ett problem jag upplevt jättemycket, konstaterar John.

För den som faktiskt lyckas smita in på klubben igen kan det bli mer långtgående konsekvenser.

– Vi har haft besökare som plankat in igen genom att byta kläder eller genom att passa på när vi bytt personal i entrén. Då upptäcker man dem oftast där inne, sen åker de ut igen och då kan man säga: ”nu är du inte välkommen hit på en månad” till exempel. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt