Tobias Richloow Forsberg blev förlamad i en olycka.
Tobias Richloow Forsberg blev förlamad i en olycka. - Foto: Pontus Lundahl/TT och Emma-Sofia Olsson/Monkberry

Tobias Richloow Forsberg om fina gesten efter olyckan: "Bröt sig in"

Den professionella ishockeyspelaren Tobias Richloow Forsberg, 33, blev förlamad från bröstet och ned efter en svår olycka på isen. Nu berättar han om familjens stöd och broderns fina gest när han vårdades på sjukhus.
– Han bokstavligen bryter sig in på sjukhuset, säger han i SVT:s "Carina Bergfeldt".


Det var den 26 december 2018, när Leksand och forwarden Tobias Richloow Forsberg, 33, mötte Almtuna i hockeyallsvenskan på hemmaplan, som olyckan inträffade.

Richloow Forsberg, som vid tiden var 30 år gammal, flög med huvudet in i sargen och bröt nacken. Elitidrottaren blev förlamad från bröstet och ned.

– Folk har sett upp till en och vad man har gjort där ute och presterat och sen helt plötsligt när skadan kom kände jag bara “vem är jag nu?” och “vad ska jag göra nu?”, har han tidigare sagt till SvD.

Tobias Richloow Forsberg rörs till tårar

Nu berättar Tobias Richloow Forsberg i SVT:s "Carina Bergfeldt" om familjens ovärderliga stöd efter olyckan – och rörs till tårar när han återberättar sin broders fina gäst medan han låg nedsövd på sjukhuset i Uppsala.

Tobias Richloow Forsberg. Foto: Pontus Lundahl/TT

– På nyårsafton var de hos mig som vanligt tills besökstiden inte tillät det mer, sen knatade de hem. De hade fixat en lägenhet som låg ganska nära sjukhuset och brorsan kände väl halvvägs hem att han inte ska tillåta lillebrorsan att fira nyår själv, berättar han.

Broderns fina gest på nyårsafton

Brodern vände tillbaka till sjukhuset, med bara minuter kvar till midnatt, men upptäcker att alla dörrar är låsta.

– Han bokstavligen bryter sig in på sjukhuset och blir väl stoppad av vakter och sjuksköterskor som säger ”du får inte komma in här” och ”det är slut på besök”, säger han och fortsätter:

– Men han är ganska bestämd, så han tar sig in. Det slutar med att han sitter vid min sida och dricker Pommac med sköterskorna och firar in det nya året med mig.

"Carina Bergfeldt" sänds fredagen 28 januari klockan 21.00 på SVT1 och SVT Play.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.