Malin Wigen.
1 av 2
Malin Wigen. - Foto: Therese Korning/Nyheter24
2 av 2
- Foto: TT Bild

Oavsett hur många SD utesluter är de ändå ett rasistiskt parti

Nu försöker SD göra partiet lite mer rumsrent igen, vilket funkar sådär.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Malin Wigen är reporter på Nyheter24.

Följ henne på Twitter: @MalinWigen

Det ryktas det om att William Hahne och några av hans vänner i SDU kommer att uteslutas av Sverigedemokraternas partiledning. Och en anledning är att Hahne är för "extrem" för Sverigedemokraterna, det vill säga han är lite för rasistisk.

Han och många andra i SDU skriker helt enkelt lite högre än ledningen vill att de ska göra. De rentav förstör den fina fasaden som Sverigedemokraterna försöker att måla upp – de är lite för avslöjande och lite för mycket.

Saken är den att det inte spelar någon roll att SD rensar ut den ena extrema personen efter den andra. För även om de utesluter personer som öppet skriker ut rasistiska åsikter så kommer ändå partiet vara rasistiskt.

SD var rasistiskt 1995 när Jimmie Åkesson gick med, och tro det eller ej, SD är fortfarande rasistiskt – trots att de kämpar lite hårdare för att dölja det nu för tiden.

Så heja Sverigedemokraterna, ni kan försöka men ni är kommer alltid vara rasistiska, även om William Hahne inte får gå med i demonstrationståget.

Bildkälla: TT Bild

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är SD fortfarande rasister?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.