Måndag 10 Maj
Stockholm

Minsta lilla rädsla så vinner IS – och vi förlorar allt vi älskar och står för

"Bara lev. Skratta. Gråt. Krama dina älskade och tänk på dem som inte kan längre. Julhandla, gå till gymmet, ring någon du tycker om. Men var inte rädd. Då vinner ondskan."

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Det är mycket nu. Jävligt mycket. Det känns som att hela världen är på helspänn efter vad som hände i Paris, och efter alla hot, larm och all jävelskap.

Jag fick precis ett sms från min mamma där hon skrev att jag skulle vara försiktig.

Det fick mig att tänka till. Hur är man försiktig i en sådan här situation, när Säpo höjt hotnivån? Ska jag vara inomhus? Ska jag skita i att åka till jobbet? Ska jag krypa ner i ett mörkt hål, lägga på ett lock och leva på daggvatten?

Nej. Jag kommer att göra allt precis som vanligt. Och det bör du också. Och du vet väl varför?

Minsta lilla rädsla är en seger för terrorismen och hatet. Jag vill kunna leva mitt liv som jag vill, kunna gå ner för gatan utan att vara rädd.

Bara lev. Skratta. Gråt. Krama dina älskade och tänk på dem som inte kan längre. Julhandla, gå till gymmet, ring någon du tycker om. Men var inte rädd. Då vinner ondskan.

Visar vi minsta lilla rädsla så vinner IS. Och kanske ännu värre; om vi är rädda förlorar vi allt vi älskar och står för.Läs mer om den förhöja hotnivån i Sverige här:

LÄS MER: Det här betyder de fem stegen i hotnivåskalan

LÄS MER: Säpo undersöker förberedelse till terroristbrott i Sverige

LÄS MER: Förhöjd hotbild mot Sverige – Säpo höjer beredskapen
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela