Emma Lindström vill slippa sitta i samma pool som män.
1 av 3
Emma Lindström vill slippa sitta i samma pool som män. - Foto: Nyheter24 / TT
Emma Lindström.
2 av 3
Emma Lindström. - Foto: Tom Jerry Boman
Eriksdalsbadet i Stockholm har börjat med separata pooler för män och kvinnor.
3 av 3
Eriksdalsbadet i Stockholm har börjat med separata pooler för män och kvinnor. - Foto: TT

Låt mig slippa män – de kan öva på att uppföra sig i sin egen pool

"Jag har tröttnat på att ni vill använda mig och andra kvinnor som försökskaniner när män ska lära sig bete sig i offentligheten. Vi är inte till för män. Vi är här för vår egen skull."


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Män tafsar på kvinnor. Det är inget nytt. Bland annat, eller kanske särskilt, sker det här när kvinnor besöker badhus. Då klarar män helt enkelt inte av att hålla sina händer för sig själva och tydligen är det extra frestande att förstöra dagen för första bästa kvinna i bubbelpoolen. Varför? Ja, antagligen för att ingen ser vad som sker under ytan när vattnet är vitt och tjockt av luftbubblor.

Det här problemet har fått Eriksdalsbadet i Stockholm att dela upp poolerna. Badet har tre bubbelpooler och nu är de fördelade så här: En för kvinnor, en för män och en för alla.

Superbra. Kvinnorna får en frizon där de kan bubbla utan att bli överraskade av ett ovälkommet grepp om rumpan. Fast jag har förstått att vissa tycker det här är konstigt. Att det är att anpassa sig efter tafsarna och liksom "ge efter" för att de gör fel. Många tycker i stället dessa män ska bli avstängda och utslänga.

Eh, ja. Självklart borde de kastas ut i kylan med huvudet före. För min del får ni faktiskt gärna slänga ut dem direkt, i badkläder och allt, så får de stå där och skämmas.

Problemet är att det kommer inte hända. Vissa kvinnor kommer inte våga säga till. De kommer kanske inte veta vilken av alla män som trängdes på den lilla ytan som utförde övergreppet. Och ärligt talat, många kommer inte ens bli trodda när de försöker berätta vad som hänt. "Det var i poolen, ni var många där i, han råkade säkert bara nudda dig", det kommer låta så ibland, jag lovar.

Jag hoppas dessa snubbar lär sig, jag gör verkligen det. Men vi kvinnor har inte tid att vänta. Vi lever nu. Vi vill också kunna chilla i en bubbelpool nu – inte efter att vi har blivit tafsade på, männen har blivit utkastade och lärt sig en läxa. Vattnet har kallnat då och det är inte lika härligt när du förknippar platsen mer med sexuella trakasserier än med en avkopplande stund.

Jag har tröttnat på att ni vill använda mig och andra kvinnor som försökskaniner när män ska lära sig bete sig i offentligheten. Vi är inte till för män. Vi är här för vår egen skull. Låt mig och mina brudar bada utan män, de får träna på att uppföra sig i sin egen pool.

/
/
/
Man
/
Håller du med?
Tack för din röst!