Simon pratar om att bli kränkt på internet.
Simon pratar om att bli kränkt på internet. - Foto: TOM JERRY BOMAN

Helt plötsligt hände det – jag var en kränkt man på internet

"Det mest provocerande var att personen inte verkade förstå att det var JAG som var Britney i scenariot. Det var ett skämt om mig. Inte om kvinnor. Inte om Britney."


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Plötsligt händer det. Jag förvandlades till en kränkt man på internet. Ett tillstånd som jag aldrig någonsin trodde skulle hända just mig. För jag är vitsig, rolig och, ja, chill. Att bemöta ilska med vitsighet eller till och med likgiltighet var mitt bästa knep.

Vad i hela friden? Vad i helvete är det som händer med mig?

Till historien nu då: jag delade ett litet videoklipp på Facebook. Ni vet som man gör. Det var menat att vara roligt och lite internhumor över det hela. Klippet hade textningen "när du inte vet om du får kuk till Alla hjärtans dag" och föreställde en gråtandes Britney Spears under hennes kaosiga tid i karriären. Alla tycker inte att det är roligt men det skiter jag ärligt talat i.

Det var ju menat för mig, mina vänner och personer som följt med i "bögpopkulturen".

En för mig okänd person kommenterar med ironiska applåder och kallar mig grabbig. GRABBIG?! Jag svarade givetvis med en något hetsig förklaring till varför jag valde att dela klippet. Följt av ett ironiskt "guuuuuurl".

Ordet "grabbig" satte fullkomligen hus i helvete i min hjärna. Inte för att jag inte definierar mig som man, men att någon påstår att jag skulle vara en douche som inte bryr mig om andra människors välmående.

Ilskan fortsatte och jag ville provocera. Skriva att personen var dum i huvudet. Använda fula ord. Använda ord som hen inte förstår i en kulturell kontext.

Det mest provocerande var att personen inte verkade förstå att det var JAG som var Britney i scenariot. Det var ett skämt om mig. Inte om kvinnor. Inte om Britney.

Nåväl. Jag överreagerade. Det var sista gången för jag gillade inte att se mig själv arg i kommentarsfältet.

Det fick mig dock att förstå mig på alla arga kommenterare. Det är provocerande när folk misstolkar eller gör en förbannad.

Men jag vill inte vara en del av den gruppen. Jag återvänder till humor och lättsamhet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.