Internet – Alla nyheter relaterade till internet – Nyheter24

Internet är världens största datornätverk. Ganska ofta sammanblandas internet med World Wide Web men det är egentligen en internettjänst som används för att navigera mellan webbsidor. 

Internet har förändrat väldigt mycket av tidigare praktiker i mänsklighetens historia. Med tanke på att Internet möjliggör effektiv och global kommunikation har människors sätt att umgås och konsumera media förändrats. E-handelsföretag blir allt vanligare och mer traditionella branscher får allt svårare att överleva. Samtidigt har också distansarbete och distansstudier underlättats.

USA:s militära forskningsprojekt Arpanet var föregångare till internet. Anledningen till namnet har att göra med att det amerikanska försvarets forskningsmyndighet kallas Arpa, således är Arpanet uppkallat efter myndigheten. Den 29 oktober 1969 skickades det första meddelandet mellan människor över Arpanet.

igår 05:20
Är det rätt att behandla befogad oro och nedstämdhet över klimatförändringarna? Ja, menar svenska forskare som är först i världen med att ha utvärderat ”klimatterapi”.
2 dagar sedan 17:04
Google lanserar en ny AI-modell. Gemini är – enligt Google själva – bättre än konkurrenten Chat GPT och klarar av både text, video, bild och ljud.
30 Nov, 11:12
Den 37-årige mannen dömdes i tingsrätten till livstids fängelse för att ha huggit ihjäl sin fru i ett parkeringshus i Malmö i våras. Nu fastställer hovrätten över Skåne och Blekinge domen i sin helhet.
30 Nov, 11:08
Det blir allt vanligare att studenter på högskolor och universitet fuskar med hjälp av AI, rapporterar P4 Jönköping.
30 Nov, 06:18
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo stäms på drygt en miljard dollar för att ha marknadsfört kryptobörsen Binance, rapporterar BBC.
30 Nov, 05:30
Tiotusentals människor samlas i ökenstaden Dubai för att försöka komma framåt i världens klimatarbete. Här är fem saker att hålla koll på under toppmötet COP28, som inleds den 30 november och pågår till den 12 december.
27 Nov, 11:54
En man som tidigare varit anställd på en skånsk skola har återigen dömts för sexuella övergrepp mot barn, den här gången mot fem små flickor, rapporterar Sydsvenskan.
27 Nov, 10:56
Mediernas rapportering om kriget mellan Israel och Hamas kritiseras. Över 400 anmälningar har hittills kommit in till Granskningsnämnden om bristande opartiskhet eller saklighet. Ibland kritiseras samma inslag av båda sidor, rapporterar P1 Morgon.
25 Nov, 06:36
Israel har tagit emot listan över gisslan som väntas släppas av terrorstämplade Hamas på lördagen, uppger premiärminister Benjamin Netanyahus kansli enligt israeliska medier.
24 Nov, 10:34
Ättikan stod på familjens torktumlare för att få bort dålig lukt och mitt i natten gick sexåringen upp och drack av den. Det var en olycka, framhåller försvarsadvokat Ebba Gerleman, som i dag ger mammans bild av det som ledde fram till flickans livshotande tillstånd.
23 Nov, 08:08
Open AI:s styrelse skulle fungera som en säkerhetsbrytare. Men när styrelsen förra veckan utlöste den och sparkade vd:n Sam Altman ledde det i förlängningen till att delar av styrelsen i stället fick gå. Den här idén om att företag kan reglera sig själva verkar långt borta nu, säger AI-professorn Toby Walsh.
19 Nov, 12:30
Turbulensen i AI-bolaget Open AI har fått it-jätten Microsoft att pressa på för att den sparkade vd:n Sam Altman ska komma tillbaka. Vad är det egentligen som händer? Ingen vet säkert. Men klart är att spelet har stor betydelse för både Microsoft, aktiemarknaden och våra svenska pensioner, enligt Björn Jeffery, techanalytiker.
19 Nov, 10:08
Svårigheten att få in mat, medicin och andra förnödenheter gör läget kritiskt i Gaza. Risken för svält är överhängande. Samtidigt står hjälparbetarna inför en allt svårare situation, enligt biståndsmyndigheten Sida.
18 Nov, 07:22
Det finns återigen begränsad tillgång till telefonnät och internet i Gaza sedan en första leverans av bränsle körts in från Egypten sent i fredags.
12 Nov, 07:44
Flera av Australiens största hamnar har i flera dagar varit utslagna av en "allvarlig och pågånde cyberhändelse". Operatören rapporterar nu "framsteg" i försök att återuppta driften, men händelsen är fortfarande oförklarad.
11 Nov, 10:02
Använder mobilanvändare Googles sökmotor för att den är bäst – eller för att de är lata? Det är en av de avgörande frågorna när USA:s första monopolrättegång på lång tid avgörs. Det handlar om enorma summor pengar, de största namnen i teknikvärlden och om att ett av världens mest värdefulla företag behöver splittras.
10 Nov, 10:12
Använder mobilanvändare Googles sökmotor för att den är bäst – eller för att de är lata? Det är en av de avgörande frågorna när USA:s första monopolrättegång på lång tid avgörs. Det handlar om enorma summor pengar, de största namnen i teknikvärlden och om att ett av världens mest värdefulla företag behöver splittras.
7 Nov, 07:14
Prylkedjan Clas Ohlsons försäljning ökade med 9 procent i oktober, jämfört med samma månad i fjol. Totalt sålde bolaget för 838 miljoner kronor. Mest ökade försäljningen i Finland, 14 procent, mot 9 procent i Sverige och 6 procent i Norge under oktober.
6 Nov, 20:26
Youtube ska ändra hur ofta unga ser innehåll med "osunt kroppsideal". Ett steg i rätt riktning säger en expert, men är samtidigt frågande inför hur det ska fungera i praktiken.
6 Nov, 19:24
Över 400 svenskar är fortfarande kvar i Gaza under kriget mellan Israel i Hamas – och ännu finns inget besked om när de kan ta sig ut. Svenska utrikesdepartementet (UD) uppmanar dem som vill lämna området att höra av sig – men "störningar i telefoni och internet utgör alltid en utmaning".
1 2 3 4 ... 77