Internet – Alla nyheter relaterade till internet – Nyheter24

Internet är världens största datornätverk. Ganska ofta sammanblandas internet med World Wide Web men det är egentligen en internettjänst som används för att navigera mellan webbsidor. 

Internet har förändrat väldigt mycket av tidigare praktiker i mänsklighetens historia. Med tanke på att Internet möjliggör effektiv och global kommunikation har människors sätt att umgås och konsumera media förändrats. E-handelsföretag blir allt vanligare och mer traditionella branscher får allt svårare att överleva. Samtidigt har också distansarbete och distansstudier underlättats.

USA:s militära forskningsprojekt Arpanet var föregångare till internet. Anledningen till namnet har att göra med att det amerikanska försvarets forskningsmyndighet kallas Arpa, således är Arpanet uppkallat efter myndigheten. Den 29 oktober 1969 skickades det första meddelandet mellan människor över Arpanet.

8 Apr, 13:06
Den amerikanska storbanken JP Morgan Chases chef Jamie Dimon varnar för att det kan bli högre inflation och högre ränta framöver än vad marknaden räknar med. Offentlig konsumtion trycker upp priserna, enligt Dimon.
8 Apr, 06:00
Var är det bäst att stå? Kommer det att vara molnigt? Vilka appar är bäst? Skadas ögonen om man tittar direkt mot solen? Vilka låtar ska vi lyssna på? Nordamerika gör sig redo för total solförmörkelse.
1 Apr, 06:30
Nästan vart sjätte barn i Europa utsätts för nätmobbning, enligt en ny WHO-rapport som täcker fyrtiotalet länder. "Den här rapporten är en väckarklocka för oss alla att ta itu med mobbning och våld", säger FN-organets Europachef Hans Kluge i ett uttalande.
25 Mar, 21:32
Oppositionens Bassirou Diomaye Faye går mot seger i Senegals val. Den 44-årige politikern kommer att bli den yngste presidenten i landets historia, efter att hans främsta motståndare erkänt valförlust.
20 Mar, 09:04
I dag inleds det nya skolåret i Afghanistan. För tredje året i rad är flickor äldre än elva år bannlysta. Men för några få kan utbildningen fortsätta online.
15 Mar, 05:40
Ett haveri i flera undervattenskablar för telekommunikation orsakar omfattande störningar i internettrafiken i flera västafrikanska länder.
14 Mar, 12:08
I snart 25 år har en liten ö i Söderhavet krävt att få tillbaka domännamnet ".nu". Tingsrätten avslår dock Niues begäran och Svenska internetstiftelsen får behålla driften.
10 Mar, 10:16
Kina har växlat upp ansträngningarna för att blockera tillgången till internet i samband med att den nationella folkkongressen, landets högsta lagstiftande organ, möts i Peking.
7 Mar, 20:10
En konsult som tidigare arbetat åt Folkhälsomyndigheten (FHM) åtalas misstänkt för att ha röjt personuppgifter från cirka 800 barn. Enligt FHM finns det "risk" att uppgifter ur hela vaccinationsregistret – som omfattar cirka sju miljoner personer – röjts.
7 Mar, 08:34
Väljare i Senegal får äntligen gå till valurnorna. Presidentvalet ska hållas i slutet av mars, enligt en rad kungöranden på onsdagskvällen.
5 Mar, 19:00
Två ledande personer i vad som har kommit att kallas för en "vikingasekt" i Gullspångs kommun åtalas. De misstänks för bland annat olaga hot mot en lång rad tjänstemän och politiker, skriver Dagens Nyheter.
4 Mar, 13:36
En man i 50-årsåldern åtalas misstänkt för att ha våldtagit två elvaåriga flickor, rapporterar Upsala Nya Tidning.
26 Feb, 12:10
Hennes farfar försvann in i konspirationsteorier efter mordet på Olof Palme. I en ny bok dyker författaren Klara Krantz ner i hans besatthet – för att förstå hur misstron präglat familjens relationer.
26 Feb, 11:26
Ryssland planerar att lägga motsvarande 12,4 miljarder svenska kronor på propaganda riktad mot den egna befolkningen under 2024. Det visar läckta dokument som flera europeiska medier, däribland Expressen, har tagit del av.
26 Feb, 10:42
Om Trump blir president igen kan vi lika gärna släcka lampan och säga godnatt. Det säger Eliot Higgins, grundare av journalistnätverket Bellingcat som gjort till sitt uppdrag att slåss mot den ökande vågen av desinformation i världen. Om vi tar fem år på oss att lösa det här är vi körda, säger han.
25 Feb, 20:52
Den ryske regimkritikern Aleksej Navalnyj dog av "naturliga orsaker", närmare bestämt en blodpropp. Det säger Ukrainas Kyrylo Budanov, chef för Ukrainas militära underrättelsetjänst, till ukrainsk tv.
21 Feb, 16:42
Intagna på flera fängelser och häkten har kunnat skaffa sig tillgång till internet via sina tv-apparater, enligt uppgifter till P4 Västernorrland.
15 Feb, 05:02
Israels regering har godkänt användande av Elon Musks satellitnätverk Starlink för att tillgängliggöra internet i både Israel och delar av Gazaremsan, meddelar Israels kommunikationsminister Shlomo Karhi.
13 Feb, 11:46
För andra gången på drygt en vecka har Senegals regering strypt tillgången till mobilt internet. Oroligheterna fortsätter efter beslutet att skjuta upp landets presidentval.
12 Feb, 17:42
Norska säkerhetspolisen PST har avslöjat planer på högerextremistiska terrorbrott – som hade planerats av barn.
1 2 3 4 ... 79