Tisdag 30 Nov
Stockholm

Jag betalar alltså 70 000 kronor – bara för att jag har mens

Vi med mens kommer alltså att betala 80 000 kronor för att vara kvinnor.
1 av 2
Vi med mens kommer alltså att betala 80 000 kronor för att vara kvinnor. Foto: Tom Jerry Boman/Claudio Bresciani / SCANPIX
Och vi kan inte direkt låta bli att köpa bindor, tamponger, värktabletter och värmekuddar.
2 av 2
Och vi kan inte direkt låta bli att köpa bindor, tamponger, värktabletter och värmekuddar. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Det är ju inte som att vi brudar kan låta bli att använda bindor, tamponger, värktabletter och värmekuddar.

Kommentera (59)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Det handlar nämligen om 70 000 kronor, SJUTTIO TUSEN KRONOR.

Jag hade kunnat köpa mig en bil och tagit körkort, jag hade kunnat varit ute och rest och solat mig gyllenbrun på kritvita stränder. Det hade också kunnat vara en jävligt bra början till en kontantinsats.

När jag fick reda på hur mycket pengar det kostar för oss kvinnor att ha mens, blev jag förbannad. Som att det inte räcker med att jag har mens och redan känner mig en aning smått irriterad och grinig i dag. Den här siffran gjorde inte min dag bättre.

Fattar du hur egentligen hur sjukt mycket pengar vi kvinnor kommer att ha lagt ut efter alla dessa år med mens?

Pengar som vi hade kunnat göra en hel del andra saker för – som inte är bindor, tamponger och värktabletter och en värmekudde – för den där satans mensvärken.

Vilka utgifter har ni män som inte vi kvinnor också har? Rakhyvlar? Det här kanske kommer som en chock men såna saker använder vi också.

Män har typ inga utgifter som de enbart har för att de män, det finns nästan inget ni absolut måste köpa som vi kvinnor inte heller använder. Och det är så himla orättvist att vi kvinnor ska behöva betala runt 70 000 bara för att vara kvinnor.

Det är ju inte som att vi brudar kan låta bli att använda bindor, tamponger och värktabletter. Helt ärligt, det borde betalas av staten, eller ännu bättre, varför inte vara gratis?

Det är nästan så att man längtar tills att man hamnar klimakteriet och kan säga hej då och fuck off till mens och ofrivilliga utgifter – och äntligen kan säga hej till ett friare och rikare liv.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (59)
Kopiera länk
Dela