Nyheter24:s Teodor Stig-Matz skriver till Notch.
1 av 3
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz skriver till Notch. - Foto: Tom Jerry Boman/TT/Magnus Hjalmarson Neideman
Markus "Notch" Persson"
2 av 3
Markus "Notch" Persson" - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz
3 av 3
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz - Foto: Tom Jerry Boman

Sluta bete dig som ett sexistiskt rövhål Markus "Notch" Persson

Nyheter24:s Teodor Stig-Matz skriver ett öppet brev till Minecraft-grundaren Markus "Notch" Persson.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Hej Notch!

Jag har aldrig riktigt förstått grejen med Minecraft, men jag förstår varför folk gillar det. Jag förstår varför min tolvåriga lillebror sitter som fängslad flera timmar om dagen. Jag förstår också varför du tjänade svinmycket pengar när du sålde det.

Det jag inte förstår är varför du, i stället för att räkna dina pengar på någon härlig söderhavsö, sitter på Twitter och uttalar dig om en massa saker du uppenbarligen inte har någon kunskap om.

Att du skriver saker som att mansplaining är en sexistisk term för att tysta män. Att du kallar feminister för sexister. Grejer man kanske förstått om de kommit från en fjortonåring, men knappast från en vuxen man som sett hur världen fungerar.

Men det är väl okej. Även miljardärer kan vara sexistiska idioter. Alla har rätt till en åsikt, och så vidare. Jag förstår inte varför du gör det, men whatever.

Vad som däremot inte är okej är att du sitter och kallar de som inte håller med dig för fittor. Att du, som har en enorm maktposition, beter dig som ett äckligt troll.

Särskilt inte när min tolvåriga lillebror, och pojkar som honom, sitter och idoliserar dig i sina pojkrum. Då är du inte längre bara en sexistisk idiot, då är du farlig.

Du har just bevisat att inga pengar i världen kan köpa värdighet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!