Jag skulle hellre dö än att låta dig röra min kropp, Donald Trump

Donald Trump, du har inte rätt att kyssa någon utan samtycke, menar Nyheter24:s Saara Olsson.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Donald Trump säger att han kan göra vad han vill med kvinnor och det gör mig illamående. Att någon som folk tycker ska styra USA, och bli världens mäktigaste, uttrycker sig så sexistiskt och kränkande är helt sjukt.

Under fredagen publicerade Washington Post en video från 2005 där presidentkandidaten säger flera sexistiska och förtryckande kommentarer om kvinnor.

– Jag börjar bara kyssa dem. Jag väntar inte ens. Och när du är en stjärna så låter de dig göra det. Vad du vill. Ta dem på fittan. Du kan göra vad som helst, säger Trump i videoklippet.


Nej Trump, du har inte rätt att kyssa någon utan samtycke. Och du ska absolut inte ta dem på fittan. Och du ska absolut inte tro att du kan göra vad du vill med kvinnor.

Män i maktposition som utnyttjar sin makt är vidrigt. Men när en man som kan bli president utnyttjar sin makt så är det farligt. Vad skickar det för signaler till resten av världen?

Som att det inte finns nog med män som dig Trump, män som tror sig ha rätten att ta ifrån kvinnor deras makt över sina egna kroppar.

På riktigt. Allvarligt. Seriöst. Är folk dumma i huvudet? För en man med så vidriga åsikter som Trump är inte en man som ska styra ett av världens mäktigaste länder.

Så nej, Donald Trump, du kan inte göra vad du vill med kvinnor och jag skulle hellre dö än att ha dina smutsiga händer på min kropp.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.