Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hej, skulle jag kunna få komma på din midsommarfest?

- 20/06/2017, 13:28 -
Antonia Backlung samt folk som dansar runt en midsommarstång.
1 av 2

Vänster: Antonia Backlund Höger: En midsommarstång

En vanlig tradition kring midsommar: att dansa runt en midsommar stång
2 av 2

Vuxna samt småbarn dansar firar midsommar

Jag har aldrig lyckats gå på en riktig midsommarfest så i år tänker jag ändra på det. Är du den som kan hjälpa mig?

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Hej på dig, kul att du kände för att stanna och läsa det här!

Jo, så här ligger det till: jag har inga planer inför midsommar. Alla mina vänner verkar ha bokat upp sig redan, och just midsommarfester brukar ju tyvärr vara rätt exklusiva.

Anledningen till att jag vet det är för att det här inte är första gången jag är i den här situationen – alltså att jag inte har några midsommarplaner. 

Seriöst. Jag har på något jävla vänster aldrig lyckats gå på en riktig midsommarfest i vuxen ålder. Jag vet inte riktigt vad jag gör för fel men det lyckas ändå bli såhär, vilket känns lika trist år efter år. 

Så i år känner jag att det får vara nog! I år vill jag faktiskt gå på en midsommarfest med sill och nubbe och jordgubbar och snålblåst och regnskurar… ja, allt vad midsommar nu innebär. 

Därför frågar jag nu dig om det är så att jag skulle kunna få joina dig och ditt crew för att uppleva den svenska "midsommarnattsdrömmen"?

Som person är jag lite lätt översocial, skrattar ofta, mycket och ganska högt, har inte dåligt spritsinne så kommer göra bort mig precis lagom mycket. Okomplicerad och lättpratad, funkar med de flesta så länge det inte är för mycket machovibbar typ.

En midsommar i skärgården, eller annan lantlig miljö, är ju så klart att föredra, men en hemmafest i Bagis funkar minst lika bra. Det är ju tanken som räknas som man brukar säga.

Så har du en polare som du tror skulle bli ett bra midsommarsällskap så tagga personen, har du ett skönt kompisgäng så skicka länken till dem och kolla om vi är en match eller planerar du själv att anordna en riktigt fet midsommarfest – hör av dig. 

Resultatet från mitt lilla experiment kan komma att bli en artikel i framtiden, eller inte. Vi får se. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Skulle du bjuda mig på din midsommarfest?