Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hur kan Lojsan uppmana unga tjejer till att ha sex fastän de inte vill?

- 11/11/2019, 16:53 -
Lojsan och Hannalicious får kritik

Lovisa ”Lojsan” Wallin och Hanna ”Hannalicious” Friberg kritiseras hårt efter uttalanden i podcasten "Måndagsvibe".

Stella pictures

I förra veckans avsnitt av podcasten ”Måndagsvibe” diskuterade influencertjejerna Hanna ”Hannalicious” Friberg och Lovisa ”Lojsan” Wallin hur man ska hålla igång sexlivet. Deras minst sagt kontroversiella råd har mött en hård kritikstorm.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Influencertjejerna Hanna ”Hannalicious” Friberg och Lovisa ”Lojsan” Wallin kritiseras hårt efter sina kontroversiella uttalanden i podcasten ”Måndagsvibe”. 

Det var i förra veckans avsnitt som tjejerna diskuterade hur man ska hålla igång sexlivet. De gav då det extremt vidriga ”tipset” att inte tacka nej till sex om pojkvännen vill ha det, fastän att man inte själv är sugen.  

”Är din partner sugen, tacka inte nej oavsett om du inte är det. Absolut att man ska lyssna på sin egen kropp. Sitter han och torrjuckar mot dig varenda kväll då kanske du kan säga nej nån gång. Men när han väl vill, bit ihop. Do some things. Man mår så mycket bättre”, säger Lovisa ”Lojsan” Wallin i podcasten. 

Har fått massiv kritik

Att uppmana unga tjejer till att ”bita ihop” och ha sex fastän att man inte är sugen är för mig helt sjukt. 

Jag undrar hur ”Lojsan” tänker när hon säger att ”man mår så mycket bättre” efter att man har haft sex trots att man egentligen inte velat? 

Man undrar lite om tjejerna har levt under sten. Har de missat hela Metoo-rörelsen och att Sverige nu har en samtyckeslag som tydligt slår fast att sex ska vara frivilligt och om det inte är frivilligt så är det olagligt? 

Tack och lov har ”Lojsan” och ”Hannaliciuos” fått massiv kritik för deras minst sagt kontroversiella uttalande. 

"Borde skämmas"

”Lojsans” följare har bland annat skrivit att hon ”borde skämmas”, att det ”inte finns något vackert med samlag mellan två om ena inte vill” och att hon ”har uttryckt sig dåligt”. 

I stället för att ta kritiken på allvar skriver "Lojsan" som svar att ”man lätt kan bli misstolkad men det gäller att läsa mellan raderna”. 

Podcasten ”Måndagsvibe” är en av Sveriges populäraste och de flesta som lyssnar är unga tjejer. Att ”Lojsan” uttalar sig så magstarkt och sedan viftar bort det och skriver att de unga tjejerna till lyssnare ska ”läsa mellan raderna” är för mig ofattbart. 

Lojsan svarar på kritiken

Lojsan svarar ett par dagar senare på kritiken på sin Instagram story. Där skriver hon att hon vänder sig till personer som är i "ett långt kärleksfullt förhållande, efter barn, när lusten inte kommer som ett brev på posten”. 

Hur Lojsan menar här är också svårt att förstå. Att ha sex trots att man inte vill är för mig inte tecken på ett kärleksfullt förhållande. 

Lojsan
Lovisa "Lojsan" Wallin vill förtydliga sitt uttalande med att hon vänder sig till personer i ett långt kärleksfullt förhållande. Bildkälla: Instagram/lojsanwallin

"Hannalicious" verkar i alla fall skämmas lite efter kritikstormen och har därmed tagit en paus från sociala medier. Man hade hoppats på att Lojsan skulle göra samma sak. 

Förutom att tjäna pengar på samarbeten med olika företag så når influencers ut med sina egna åsikter. Och i vissa fall, som detta, är det väldigt olyckligt.

Att få unga tjejer att tro att det är okej att ”bita ihop” och ha sex med sin partner trots att man inte vill är skandal rent ut sagt. 

"Lojsan" och ”Hannalicious" har även fått kritik för sina åsikter om den hårt kritiserade Victorias Secret-kampanjen. Det kan du läsa mer om här!