Gustav Kasselstrand (AfS) uppger att han blockerats på Facebook.
Gustav Kasselstrand (AfS) uppger att han blockerats på Facebook. - Foto: Helena Landstedt/TT och Johan Nilsson/TT

Alternativ för Sverige-ledaren blockerad på Facebook

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, uppger att han blivit blockerad på Facebook.
"Jag har för närvarande ingen tillgång till min egen sida med 22 tusen följare eller partisidan Alternativ för Sverige med 60 tusen följare", skriver han på Twitter.


Valspurten är inne på sina sista dagar och partierna maximerar nu sin närvaro i sociala medier. Partiet Alternativ för Sverige, som fick 0,31 % av rösterna i valet 2018, har dock stött på problem vad gäller Facebook.

Gustav Kasselstrand: "Blockerat min tillgång"

Enligt AfS-partiledaren Gustav Kasselstrand har Facebook nämligen begränsat hans möjligheter att uppdatera både sin personliga sida och partiets sida på plattformen.

"Sedan i söndags har Facebook blockerat min tillgång till alla sidor. Jag har för närvarande ingen tillgång till min egen sida med 22 tusen följare eller partisidan Alternativ för Sverige med 60 tusen följare", skriver Kasselstrand på Twitter och fortsätter i nästa inlägg:

"Därför har jag inte kunnat dela någon information om våra avslutande torgmöten och valfinalen. Bilden som syns högst upp på min sida är fortfarande den västsvenska turnén som redan är genomförd."

På en fråga om Facebook gett någon förklaring till blockeringen svarar Kasselstrand:

"De påstår att jag inte är 'auktoriserad' och att 'det finns ett problem med de uppgifter du har lämnat', utan att säga vad problemet skulle vara och utan möjlighet att överklaga beslutet (än mindre att ens få kontakt med dem). Så egentligen vet jag inte vad det beror på."

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.