Stockholm

Alternativ för Sverige-ledaren blockerad på Facebook

Gustav Kasselstrand (AfS) uppger att han blockerats på Facebook.
Gustav Kasselstrand (AfS) uppger att han blockerats på Facebook. Foto: Helena Landstedt/TT och Johan Nilsson/TT

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, uppger att han blivit blockerad på Facebook.
"Jag har för närvarande ingen tillgång till min egen sida med 22 tusen följare eller partisidan Alternativ för Sverige med 60 tusen följare", skriver han på Twitter.


Läs mer

Valspurten är inne på sina sista dagar och partierna maximerar nu sin närvaro i sociala medier. Partiet Alternativ för Sverige, som fick 0,31 % av rösterna i valet 2018, har dock stött på problem vad gäller Facebook.

Gustav Kasselstrand: "Blockerat min tillgång"

Enligt AfS-partiledaren Gustav Kasselstrand har Facebook nämligen begränsat hans möjligheter att uppdatera både sin personliga sida och partiets sida på plattformen.

"Sedan i söndags har Facebook blockerat min tillgång till alla sidor. Jag har för närvarande ingen tillgång till min egen sida med 22 tusen följare eller partisidan Alternativ för Sverige med 60 tusen följare", skriver Kasselstrand på Twitter och fortsätter i nästa inlägg:

"Därför har jag inte kunnat dela någon information om våra avslutande torgmöten och valfinalen. Bilden som syns högst upp på min sida är fortfarande den västsvenska turnén som redan är genomförd."

På en fråga om Facebook gett någon förklaring till blockeringen svarar Kasselstrand:

"De påstår att jag inte är 'auktoriserad' och att 'det finns ett problem med de uppgifter du har lämnat', utan att säga vad problemet skulle vara och utan möjlighet att överklaga beslutet (än mindre att ens få kontakt med dem). Så egentligen vet jag inte vad det beror på."

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.