Partiet Nyans i Malmö
Partiet Nyans kampanjade utanför vallokalen på Rosengårdsskolan i Malmö, något som ledde till att väktare behövde kallas till platsen. - Foto: Johan Nilsson/TT

Väktare tillkallades till vallokal – partiet Nyans kom för nära väljare

Partiet Nyans kampanjade utanför vallokalen på Rosengårdsskolan i Malmö, något som ledde till att väktare behövde kallas till platsen. Partifunktionärerna tvingades då att plocka bort materialet från platsen, rapporterar Sydsvenskan.


På söndagen ringlade sig köerna långa utanför vallokalerna. På eftermiddagen tillkallades väktare till vallokalen på Rosengårdsskolan i Malmö, då partifunktionärer från partiet Nyans kommit för nära väljarna. Det rapporterar Sydsvenskan.

– Ronderande väktare har ryckt ut på några vallokaler där man har upplevt att partirepresentanter har kommit för nära väljarna, säger Daniel Olsson, valchef i Malmö Stad, till tidningen och konstaterar att det annars råder god stämning på vallokalerna i staden.

Partiet tvingades då ta bort flaggor och annat kampanjmaterial.

– Jag har pratat med partiet ifråga och förklarat att det ska inte finnas någon form av kampanjande vid vallokalerna. De får dela ut valsedlar, men inget mer än så, säger Olsson.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!