Hanif Bali (M) lämnar riksdagen efter tolv år.
Hanif Bali (M) lämnar riksdagen efter tolv år. - Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT och Henrik Montgomery/TT

Hanif Bali (M) lämnar riksdagen – det ska han göra nu: "Bra idéer"

Hanif Bali, riksdagsledamot för Moderaterna sedan tolv år tillbaka, kandiderar inte i årets val. Nu berättar han om framtidsplanerna.
– Jag ska fortsätta producera bra idéer som svensk borglighet kan adoptera, säger han till Aftonbladet.


I oktober förra året meddelade M-ledamoten Hanif Bali att han inte skulle kandidera till riksdagen under årets val. 

Planen är dock att fortsätta vara opinionsbildare – både via podcast och på Twitter.

– Mina idéer har en förmåga att hamna högt upp på agendan, och det vore väldigt dumt att inte fortsätta det, säger han till Aftonbladet och uppger att förslaget, från Moderaterna i Stockholm, om adhd-screening i förorten var hans idé.

– Jag ska fortsätta producera bra idéer som svensk borglighet kan adoptera. Jag ska vara en trädgårdsmästare som fortsätter att vattna idéer, så får andra skörda dem.

Vad ska Hanif Bali jobba med nu? 

Hanif Bali uppger för Aftonbladet att han fått flera erbjudanden om jobb, vilka han beskriver som "ganska coola jobb inom IT och programmering". På frågan om han kommer att återvända till politiken i framtiden säger han:

– Jag säger som talibanerna: Ni har fina klockor, jag har tid. När jag avgår har jag suttit i riksdagen i tolv år, men det är fortfarande tolv år mellan mig och genomsnittsåldern i riksdagen. Jag har tid på mig att göra en comeback, om det behövs. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!