Mikail Yüksel är partiledare för Partiet Nyans.
Mikail Yüksel är partiledare för Partiet Nyans. - Foto: Johan Nilsson/TT

Här är kommunen där Partiet Nyans kan få makt: "Goda chanser"

Partiet Nyans tycks bli överlägset störst bland partierna som hamnar under riksdagsspärren och i en kommun ser partiet dessutom ut att kunna få ett mandat.
– Det dolda Sverige har sagt sitt, säger partiledaren Mikail Yüksel till Fokus.


Partiet Nyans ser ut att bli största parti under riksdagsspärren och har i skrivande stund 0,45 procent av rösterna i riket. I Botkyrka kommun ser partiet till och med ut att få ett mandat, rapporterar Fokus.

Mikail Yüksel hävdar valfusk: "Övertygad"

Man var också ett hundratal röster från att få ett mandat i Malmö och enligt partiledaren Mikail Yüksel beror det på valfusk – något han, för varken Fokus eller Expressen, visat några belägg för. 

– Jag är övertygad om att vi hade tagit ett mandat i Malmö om det inte hade förekommit valfusk. Det är trehundra distrikt i Malmö. En manipulerad röst i varje distrikt räcker för att vi inte ska komma in, sade han vid en pressträff på torsdagen.

På frågan om hur han vet att det förekommit valfusk uppger Yüksel att att han har dokumentation i form av muntliga rapporter och mejl, men denna dokumentation har han alltså inte delat med sig av.

Så förklarar han Partiet Nyans framgångar

Partiledaren menar vidare att Partiet Nyans även kan få mandat i ytterligare kommuner runtom i landet.

– Vi har goda chanser att komma in även i Landskrona och Huddinge, säger han, enligt Fokus, och förklarar framgångarna på följande sätt:

– Det dolda Sverige har sagt sitt. Den antimuslimska socialdemokratiska politiken har fått konsekvenser. Vi har tagit mängder av röster från tidigare socialdemokratiska väljare. Socialdemokraternas prat om Somalitown går inte hem.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.