Nu gäller det för porrindustrin att tänka på säkerheten.
Nu gäller det för porrindustrin att tänka på säkerheten. - Foto: SCANPIX / Faksimil / Montage

Chockvalet: Nu måste porrskådisar ha kådisar

Kampanjen har varit både hård och smutsig. Nu har varenda en av de miljontals rösterna räknats och världen står inför det oundvikliga: Porrstjärnorna måste börja använda kondom.


LOS ANGELES. I skuggan av valet mellan Barack Obama och Mitt Romney ställdes invånarna i Los Angeles inför ett annat svårt val. Med eller utan gummi? När alla röster räknats står det nu klart att det blir ett kondomkrav för alla porrstjärnor i San Fernando Valley. Området är mer känt som "Porn Valley".

Förslaget som gick under namnet "Measure B" gick igenom till porrfansens stora förtret:

Inom miljardindustrin är läget nu mycket oklart. Det troliga är att de nu skickar sina advokater på uppdraget att hitta ett sätt att komma runt lagstiftningen - eller hitta bevis för att förslaget bryter mot grundlagen. Annars är alternativet att flytta från "The Valley". Porr med kondomer kommer aldrig att sälja, menar industrin.

En av de som kan tänka sig att flytta är Alex Chance.

– Jag vet inte i vilka som kommer att lämna, men jag är okej med att arbeta utanför LA, säger han till sajten Neon Tommy.

Även svenska stjärnan Puma Swede, som Nyheter24 gjorde en längre intervju med tidigare i år, har tagit ställning mot förslaget.

"Folket har sagt sitt"

Det slutade till slut med 55,9 procent av rösterna för ja-sidan. Förslaget kom från Aids Healthcare Foundation, som nu hyllar folkets val.

– Vi har visat att vi inte tänker att ge upp den här frågan. Nu när folket sagt sitt är det upp till de lokala myndigheterna och regeringen att se till att lagen träder i kraft omedelbart, säger Michael Weinstein, stiftelsens ordförande, till Los Angeles Times.

Porrstjärnorna förde en hård upplysningskampanj för att få folk att rösta ned Measure B. Bland de som engagerade sig mest återfanns den manliga stjärnan James Deen. Han startade exempelvis en forumtråd hos populära Reddit där användarna fick fråga vad de ville. Han och kollegan Jessica Drake ställde dessutom upp på en protestfilm som skulle visa det absurda med den nya lagen.


Puma Swede säger nej till kondomtvång:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

1 timme sedan

Tesla levde inte upp till förväntningarna

1 timme sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

2 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

2 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

2 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Polisen i Malmö rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.