Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Norska regeringen skakas av sexskandal

Sexrelationen med den då 17-åriga tjejen inleddes 2004.
1 av 2

Sexrelationen med den då 17-åriga tjejen inleddes 2004.

Printscreen: Facebook

Roger Ingebrigtsen, till höger, har avgått efter att sexskandalen avslöjats.
2 av 2

Roger Ingebrigtsen, till höger, har avgått efter att sexskandalen avslöjats.

NTB scanpix /Johansen, Erik

Nyheter | 30/11/2012 22:16

Den unga kvinnan, som varit medlem i Arbeiderpartiet, var 17 år när relationen inleddes. Nu avgår statssekreteraren Roger Ingebrigtsen.

Jens Stoltenbergs regering och norska Arbeiderpartiet skakas på fredagskvällen när statssekreteraren Roger Ingebrigtsen, 46, avslöjas ha haft ett sexuellt förhållande med en 17-årig flicka. På Facebook uppger politikern att kvinnan dessutom varit "en ung folkvald i partiet".

"2004, då jag var 37 år, inledde jag en sexuell relation med en 20 år yngre kvinna. Åldersskillnaden var oacceptabel", skriver Ingebrigtsen på Facebook.

Avgår

46-åringen har avgått efter att den sexuella relationen avslöjats. Enligt NRK väljer Ingebrigtsen att avgå för att inte "utnyttja sin ställning" inom partiet.

Visserligen var relationen inte olaglig - men 46-åringen anser att "det var fel" av honom som vuxen att inleda ett förhållande "med en så ung kvinna".