Måndag 27 Sep
Stockholm

Norska regeringen skakas av sexskandal

Sexrelationen med den då 17-åriga tjejen inleddes 2004.
1 av 2
Sexrelationen med den då 17-åriga tjejen inleddes 2004. Foto: Printscreen: Facebook
Roger Ingebrigtsen, till höger, har avgått efter att sexskandalen avslöjats.
2 av 2
Roger Ingebrigtsen, till höger, har avgått efter att sexskandalen avslöjats. Foto: NTB scanpix /Johansen, Erik

Den unga kvinnan, som varit medlem i Arbeiderpartiet, var 17 år när relationen inleddes. Nu avgår statssekreteraren Roger Ingebrigtsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Inte en engångsgrej

Kvinnan som Roger Ingebrigtsen haft en sexuell relation med är i dag 26 år gammal. Den avslutade relationen har inte varit en engångsföreteelse och enligt NRK har förhållandet varat i två år. Politikern kallar relationen för "en omoralisk handling".

Jens Stoltenbergs regering och norska Arbeiderpartiet skakas på fredagskvällen när statssekreteraren Roger Ingebrigtsen, 46, avslöjas ha haft ett sexuellt förhållande med en 17-årig flicka. På Facebook uppger politikern att kvinnan dessutom varit "en ung folkvald i partiet".

"2004, då jag var 37 år, inledde jag en sexuell relation med en 20 år yngre kvinna. Åldersskillnaden var oacceptabel", skriver Ingebrigtsen på Facebook.

Avgår

46-åringen har avgått efter att den sexuella relationen avslöjats. Enligt NRK väljer Ingebrigtsen att avgå för att inte "utnyttja sin ställning" inom partiet.

Visserligen var relationen inte olaglig - men 46-åringen anser att "det var fel" av honom som vuxen att inleda ett förhållande "med en så ung kvinna".

Kommentera
Kopiera länk
Dela