Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Feministiskt initiativs födelsedagspresent: En miljon kronor av folket

Ett ordentligt påfyll i valfonden för FI.
1 av 1

Ett ordentligt påfyll i valfonden för FI.

Montage

Nyheter | 04/04/2014 16:51

Under fredagen fyller Feministiskt Initiativ nio år och av svenska folket fick de en ganska maffig present – nämligen en miljon kronor till sin valfond.

SVERIGE. För nio år sedan bildades partiet Feministiskt initiativ. Det var på initiativ av Gudrun Schyman, som då hade lämnat Vänsterpartiet. I oktober 2013 hade partiet 1 500 medlemmar. I dag har de 8 800 medlemmar. 

Antalet medlemmar har ökat lavinartat under de senaste månaderna och deras ställning i social medier har blivit allt starkare. Partiet har till exempel över 36 000 fans på Facebook.

I februari skrev Nyheter24 om det ökade stödet för Feministiskt initiativ och stödet tycks inte avta.

I dag passerade de nämligen målet för sin valfond som var att samla in en miljon kronor. 

Fi:s tidigare mål var att samla in en halv miljon kronor, vilket de nådde i mitten av februari. Nu har de alltså samlat in en halv miljon till på mindre än två månader.

Kändisar hjälper till

Även om många donationer sker i mindre summor och från privatpersoner, så finns det de som donerar mycket: 

Benny Andersson, kompositör: 100 000 kr
Anette Gottfridsson: 30 000 kr
Kristina Gustafsson Bonnier: 200 000 kr
Özz Nûjen, komiker: 100 000 kr

Även kända artister som Robyn och Nina Persson har engagerat sig i Fi:s valkampanj. Nyheter24 har skrivit om den skiva som flera svenska artister medverkar på till förmån för Fi.  

De som stöttar Fi har satsat hårt på att kampanja i sociala medier och under de senaste dagarna har mångas Twitterflöden sett ut så här: 

[removed][removed][removed][removed]


[removed][removed][removed][removed]