Onsdag 27 Okt
Stockholm

Nu gör den crack-rökande skandalborgmästaren come back

Rob Ford erkänner att han rökt crack.
1 av 4
Rob Ford erkänner att han rökt crack. Foto: Faksimil Youtube
Nu har han tillbringat en tid på rehab.
2 av 4
Nu har han tillbringat en tid på rehab. Foto: TT BILD / AP
I dag gör han come back.
3 av 4
I dag gör han come back. Foto: TT BILD / Ap
Och han är fortfarande populär.
4 av 4
Och han är fortfarande populär. Foto: AP2012

I dag kommer Rob Ford, borgmästare i Toronto, tillbaka efter omkring två månader på rehab.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hånades i tv

Efter att Ford erkänt sitt droganvändande hånades han av flera kändisar hos David Letterman.

TORONTO. Han har rökt crack på kontoret, bråkat flitigt med media och deltagit i spritfester som skulle kunna få Charlie Sheen att framstå som en lättviktare. I dag gör den skandalomsusade borgmästaren Rob Ford, 45, comeback på jobbet, skriver AFP.

Varit på rehab

Nyheter24 har vid flera tillfällen berättat om Rob Fords förehavanden och märkliga uttalanden. För ungefär ett halvår sedan erkände Ford att han rökt crack, något som han tidigare förnekat, trots att det fanns på film. Därefter, och även dessförinnan, har skandalerna avlöst varandra, och vid ett flertal tillfällen har filmer med en kraftigt berusad Ford spridits på internet. Sedan i början på maj har han varit på rehab för sina drog- och alkoholproblem. 

Fortfarande poppis

Trots de många skandalerna och den senaste tidens frånvaro är Ford fortfarande populär bland väljarna. Inför det kommunala valet i oktober ligger Ford på en andra- eller tredje plats bland kandidaterna, enligt den senaste mätningen. 

– I och med Fords återkomst har intresset för honom ökat. Vi får se om det är ett tillfälligt fenomen eller en ihållande våg som kommer att ta honom tillbaka till kampanjen som han så plötsligt lämnade, säger Lorne Bozinoff från Forum Research, som har utfört mätningen. 

Gått i terapi

Under sin tid på rehab har Ford genomgått omkring 500 timmars terapi, både i grupp och individuellt. När han nu återkommer är det troligt att han kommer trycka mycket på "en andra chans"-retorik, skriver AFP, som även uppger att en presskonferens förmodligen kommer att äga rum under dagen.

Se filmen där Rob Ford erkänner här:


Kommentera
Kopiera länk
Dela