Moderaterna: Utvisa nyanlända som begår brott

Moderaterna vill skärpa invanringspolitiken.


Moderaterna vill stärka kraven på nyanlända. Och nu vill man kunna utvisa utländska medborgare som begår stöld, det sa Anna Kinberg Batra på en presskonferens i dag.

– Sverige är ett tryggt land och ska så förbli. Men oron måste tas på allvar. Sverige måste kunna vara ett samhälle där man törs går ut oavsett kön eller hur man ser ut. Det utmanas nu och det tar vi på allvar, sa Anna Kinberg Batra under presskonferensen.

Moderaterna vill ha 1000 nya polisen och skärpta straff för våldsbrott och utpressning. Dessutom vill man kunna utvisa utländska medborgare som begår brott. I dag kan ett brott som leder till över ett års fängelse leda till utvisning. Moderaterna vill sänka den gränsen till sex månaders fängelse.

Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé, som också deltog vid presskonferensen pratade om Sveriges utanförskapsområden, och att man där skulle ta hårdare tag mot till exempel klotter och nedskräpning och ha mer kameraövervakning.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det här ett bra förslag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fler tror på stigande bopriser

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.