Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Moderaterna: Utvisa nyanlända som begår brott

- 11/02/2016, 10:02

youtube

Moderaterna vill skärpa invanringspolitiken.

Moderaterna vill stärka kraven på nyanlända. Och nu vill man kunna utvisa utländska medborgare som begår stöld, det sa Anna Kinberg Batra på en presskonferens i dag.

– Sverige är ett tryggt land och ska så förbli. Men oron måste tas på allvar. Sverige måste kunna vara ett samhälle där man törs går ut oavsett kön eller hur man ser ut. Det utmanas nu och det tar vi på allvar, sa Anna Kinberg Batra under presskonferensen.

Moderaterna vill ha 1000 nya polisen och skärpta straff för våldsbrott och utpressning. Dessutom vill man kunna utvisa utländska medborgare som begår brott. I dag kan ett brott som leder till över ett års fängelse leda till utvisning. Moderaterna vill sänka den gränsen till sex månaders fängelse.

Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé, som också deltog vid presskonferensen pratade om Sveriges utanförskapsområden, och att man där skulle ta hårdare tag mot till exempel klotter och nedskräpning och ha mer kameraövervakning.


Är det här ett bra förslag?