1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Här är hatet och hoten på Flashback mot Alexander Bengtsson – dagar innan han tros ha hittats död

M-politikern Alexander Bengtsson befaras ha hittats död i en brinnande bil utanför Ödeshög. Och på nätet frodades hatet och hoten mot honom.


Tidigare i dag meddelade polisen i Östergötland att den kropp som för en vecka sedan hittades i en brinnande bil utanför Ödeshög, med största sannolikhet tillhörde Moderat-politikern Alexander Bengtsson.

Tidigare har Nyheter24 kunnat avslöja att Bengtsson bara två dagar innan bilen hittades skrivit på Facebook att han ännu en gång mottagit dödshot.

Och på nätet rådde det minst sagt en hotfull hatstämning mot politikern på både Flashback och i kommentarsfält.

När Bengtsson i början av mars gjorde en polisanmälan efter att ha blivit knivskuren av en maskerad person mitt i natten gick diskussionerna varma på Flashback om att han hittat på händelsen.

En annan skriver att Alexander Bengtsson kommer få det "hett om öronen"

En annan antyder att Bengtsson "ansträngt" sig för att provocera hotfulla personer.

Hoten och hatet mot Bengtsson tog ordentlig fart efter att han gått ut och starkt kritiserat hatsajterna och deras ansvarslösa bevakning.

En som kallar sig ”stolt nationalist” på hatsajten Exponerat lämnar ut Alexander Bengtssons privata mobilnummer för att Bengtsson ”smutskastat” nazistiska våldsgruppen Svenska Motståndsrörelsen. I samma inlägg kallar inläggskribenten Bengtsson för ”lite skitunge" och n-ordet.

Hos polisen i Uppsala menar man att man under en längre tid jobbat med just hotbilden mot Alexander Bengtsson.

– Vi har en förundersökning som pågår angående ett antal hot, säger Christer Nordström, presstalesperson på polisen i Uppsala, till Nyheter24.

Hur har ni gjort för att skydda Alexander Bengtsson?

– Det har funnits en organisation upprättad runt omkring honom och en person som varit kopplad till honom när det gäller just det här.

Har har uttryckt någon oro eller liknande under den senaste tiden?

– Det vet jag inte men vi har en enhet som jobbar med endast den här typen av frågor.

/
Bil
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!