Bilden på Ygeman i flygplanet har fått många att reagera.
1 av 5
Bilden på Ygeman i flygplanet har fått många att reagera. - Foto: Victor Harju Socialdemokraterna / TT
Inrikesministern jämförs med superhjältar och med James Bond.
2 av 5
Inrikesministern jämförs med superhjältar och med James Bond. - Foto: Victor Harju / Socialdemokraterna
Anders Ygeman var i Karlsborg och träffade försvarsministern och ÖB. Han flög hem i ett Hercules-plan.
3 av 5
Anders Ygeman var i Karlsborg och träffade försvarsministern och ÖB. Han flög hem i ett Hercules-plan. - Foto: Victor Harju / Socialdemokraterna
En annorlunda dag.
4 av 5
En annorlunda dag. - Foto: Victor Harju / Socialdemokraterna
"Det var häftigt och är inget man gör varje dag", säger Flygemans pressekreterare Victor Harju.
5 av 5
"Det var häftigt och är inget man gör varje dag", säger Flygemans pressekreterare Victor Harju. - Foto: Victor Harju / Socialdemokraterna

Anders Ygeman har flugit flygplan och svenska folket kan inte hantera det

Inrikesministern har testat ett Hercules-plan. Bilden får folk att jämföra honom med James Bond, Putin och Carl Hamilton.


Inrikesministern Anders Ygeman har varit på flygtur. Under onsdagen besökte han Karlsborg och träffade försvarsministern och ÖB. När Ygeman skulle hem färdades han tillbaka i ett TP84, också känt som Hercules.


I planet fick sig Flygeman en ovanlig upplevelse. Hercules-plan kan öppnas, dels av transportskäl men också för att fallskärmshoppare ska kunna hoppa ut. Inrikesminisitern fick testa att stå bak i planet när det öppnades.

"Ibland är man orolig att dörren ska öppnas på ett flygplan, när det väl händer ovan molnen är man glad att man har en sele." skriver han i ett Facebookinlägg med bilden.

Fotot av Ygeman väcker uppmärksamhet och kommentarsfältet har fyllts av personer som frågar sig vad som sker – och jämför ministern med James Bond.

"Agent 007..." skriver en person, "Greve Carl Hamilton på hemligt uppdrag." skriver en annan.Och vissa hoppas på machobilder: "Cool bild! Får nästan lite Putin-känsla av det fotot. Hoppas på en massa roliga machobilder!"


Som om inte det var nog fortsätter det med att Ygeman jämförs med superhjältar: "Först kom Spiderman, sen Ironman och nu Ygeman."


Enligt Victor Harju, Anders Ygemans pressekreterare, var det en upplevelse utöver det vanliga.

– Det var häftigt och är inget man gör varje dag, det var ganska coolt. Man flög över molnen och hade molnen runt omkring sig, säger Harju till Nyheter24.

/
/
/
Skulle du våga?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Folkkongressen: Kina satsar mer på försvaret

Kortare arbetsvecka testas i Köpenhamn

Nu får kommunanställda i Köpenhamn möjlighet att prova att jobba fyradagarsvecka på 14 utvalda arbetsplatser.

Pourmokhtari vägrar sitta i regering med SD

1 timme sedan
Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) utesluter att sitta i en regering med Sverigedemokraterna efter nästa val. Då är inte jag en del av den.

Oscar Properties vd avgår

1 timme sedan
Oscar Proporties vd Carl Janglin avgår med omedelbar verkan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tyskland: It-slarv möjliggjorde rysk avlyssning

1 timme sedan
Rysslands avlyssning av ett hemligt samtal mellan höga befälhavare i tyska luftvapnet berodde på slarv från en av deltagarna, säger Tysklands försvarsminister Boris Pistorius.

It-attack mot avfallsbolag i Blekinge

1 timme sedan
Västblekinge Miljö AB – det kommunala bolaget för avfallshantering i Karlshamn, Sölvesborg och Olofström – har drabbats av en it-attack, uppger SVT Nyheter. De anställda kan inte använda sin e-post och kommer heller inte åt fakturahanteringen eller kundadministrationen.