Det är knäpptyst från regeringen.
1 av 2
Det är knäpptyst från regeringen. - Foto: tt bild/kollage
Bostadsminister Mehmet Kaplan.
2 av 2
Bostadsminister Mehmet Kaplan. - Foto: Maja Suslin/TT

Regeringens strategi i Kaplan-affären: Gömma sig och hålla käften

Det blåser runt bostadsminister Mehmet Kaplan just nu – men från regeringens håll är det knäpptyst.


Kritiken mot bostadsminister Mehmet Kaplan har varit hård efter de senaste dagarnas skandaler och avslöjanden. I torsdags avslöjade Nyheter24 att Kaplan ätit middag tillsammans med högerextremister, och i går avslöjade Svenska Dagbladet att Kaplan 2009 jämfört Israels agerande med nazi-Tysklands politik på 40-talet.

Samtidigt verkar regeringen drabbats av akut stumhet. På söndagen sökte Nyheter24 statsminister Stefan Löfven för kommentar.

– Om statsministern ger någon kommentar vet jag inte, men jag återkommer i så fall, sa då Löfvens pressekreterare Erik Nises till Nyheter24.

I dag på morgonen ställer Gustav Fridolin in en presskonferens där han skulle presentera en ny reform, och samtidigt ställer Mehmet Kaplan in sin närvaro vid en föreläsning på KTH som ska hållas i dag.

Enligt Aftonbladet ska även Åsa Romson ställt in samtliga punkter på schemat i dag.

Den ende som verkar vilja kommentera skandalerna är utrikesminister Margot Wallström, som i Sveriges Radio uttalade sig och kallade Kaplans jämförelser mellan Israel och nazi-Tyskland för ”fruktansvärda”, skriver Svenska Dagbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Mehmet Kaplan avgå?
Tack för din röst!