Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu satsas en miljard på finare bostäder – i förorten

- 01/07/2016, 08:38
Nu ska utsatta områden rustas upp.
1 av 3

Nu ska utsatta områden rustas upp.

TT

Regeringens nya satsning inleds i dag.
2 av 3

Regeringens nya satsning inleds i dag.

TT NYHETSBYRÅN

Bostadsminister Peter Eriksson.
3 av 3

Bostadsminister Peter Eriksson.

TT NYHETSBYRÅN

Nu ska socialt utsatta områden rustas upp. I dag inleds regeringens nya storsatsning.

I dag inleder regeringen en satsning på att rusta upp miljonprogrammen. Sammanlagt kommer 800 miljoner kronor satsas på renoveringar och energieffektivisering i utsatta områden – ytterligare 200 miljoner ska ska gå till att rusta upp utemiljöer.

– Vi vill skynda på renoveringen av bostadsområden som är slitna och under lång tid har varit eftersatta. Med detta stöd stimulerar vi fastighetsägare att öka takten med att förbättra boendemiljön och underlätta omställningen till ett energisystem baserat på förnybar energi, säger bostadsminister Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

Bostadsminister Peter Eriksson (mp).

Satsningen är en överenskommelse mellan Vänsterpartiet och regeringen, och offentliggjordes i och med budgeten för 2016, och kommer i sin helhet träda i kraft i oktober. Dock kommer satsningen starta redan i dag, då satsningen på utemiljöer drar igång. Sammanlagt kommer 26 000 bostäder i så kallade socialt utsatta områden beröras.

Satsningen inleds i dag.

En del av satsningen kommer att innebära att de som bor i berörda områden kommer att få hyresrabatt, för att undvika att hyrorna höjs på tok för fort.

Är det här en bra satsning?