Måndag 20 Sep
Stockholm

Nu är det slut med porträtt vid skolfotograferingen: "Orättvist"

Många är upprörda över beslutet – men många tycker också att det är en bra idé.

Kommentera (20)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att ta skolfoton är väl ingen big deal – eller? När skolkorten ska tas i småländska Värnamo i höst sker en stor förändring. Kommunen har nämligen bestämt att de enskilda porträttfotona ska tas bort.

– En hel del föräldrar har nästan känt sig tvingade att köpa alla kort och har man då ett par barn så blir det dyrt, säger Britt-Marie Sellén Nilsson, andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Värnamo, till Värnamo Nyheter.

Enligt VN har nu kommunen bestämt sig för att bara tillåta att en gruppbild tas.

– Det har kommit många synpunkter på detta men det har också kommit synpunkter på att fotograferingen sker varje år. Beslutet är ett led i att göra det bättre för alla. Man får ändå ett kort och kan komma ihåg sin klass men till en rimlig kostnad för föräldrarna, säger Sellén Nilsson till VN.

Men alla tycker inte att det här är en bra idé.

”Det var det dummaste jag har hört... Bara för att det FINNS bilder på barnet/ barnen är det ingen som tvingar en att köpa dem!!! Sen köper jag hellre bilder på MITT barn och inte hela klassen om jag måste välja mellan de två”, skriver en arg mamma på Värnamo Nyheters Facebook-sida.

En annan tycker till och med att det är bra att barn får lära sig vilket orättvist skitställe världen kan vara:

”Det finns viktigare frågor och dessutom är hela livet fullt av orättvisor. Det är inte fel att barn ser olikheterna i ekonomin”.

Men många är glada över beslutet.

”Jag tycker att det är helt rätt! Alla familjer har inte samma möjligheter! Tar även mycket tid ifrån skolan. Föräldrarna kan ju sköta detta själva på fritiden om de vill”, kommenterar en på Värnamo Nyheters Facebook.

Kommentera (20)
Kopiera länk
Dela