Torsdag 11 Aug
Stockholm

Moderaternas Delmon Haffo delade högerextrem propaganda

Delmon Haffo har delat från extrema sajten Koling.
1 av 3
Delmon Haffo har delat från extrema sajten Koling. Foto: SLL/Twitter
Och även tagit ställning för asylbränder.
2 av 3
Och även tagit ställning för asylbränder. Foto:
Bilden som Haffo delade.
3 av 3
Bilden som Haffo delade. Foto:

Han är en av Moderaternas högsta höns på sociala medier – men nu avslöjar Nyheter24 att Delmon Haffo delat en bild från högerextrema sajten Koling.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Moderaternas digitala kommunikatör Delmon Haffo har gjort sig ett namn som debattör på sociala medier, och syns ofta tillsammans med partitoppar som Tomas Tobé, Ulf Kristersson och partiledaren Anna Kinberg Batra.

Men nu kan Nyheter24 avslöja att Delmon Haffo, som nyligen gick till angrepp mot en minister för vad hon skrivit i sociala medier, delat en bild från den högerextrema sajten Koling.nu från sitt Twitter-konto.

Bilden gör sig rolig över Socialdemokraterna i Stockholm och feministisk snöröjning. På bilden syns tydligt Kolings logga. Delmon Haffo delade bilden och skrev ”HAHAHA dagens roligaste! ;-) #svpol #08pol #humor”.

Koling.nu har har starka kopplingar till högerextrema gruppen Nordisk Ungdom, och ligger bakom bland annat den här bilden:

När Nyheter24 når Haffo menar han att han inte kände till bildens ursprung.

– Jag hittade den på Twitter, läste budskapet och tyckte den var humoristisk. Jag la inte märke till vad det var för avsändare, säger Haffo till Nyheter24.

Men loggan syns ju jättetydligt på bilden?

– Jag borde ha googlat vad det var för något, det var naturligtvis dumt. Jag ska göra allt jag kan för att inte dela sådant material i framtiden.

Sedan Nyheter24 kontaktat Haffo har han nu tagit bort bilden, och bett om ursäkt.

Moderaternas kommunikationschef Per Nilsson tycker att det som hänt är tråkigt, men han menar också att Haffo agerat rätt efter att han insett bildens ursprung.

– Bilden i sig var det inget fel på men det är alltid viktigt att kolla var material kommer ifrån. Ibland går det snabbt i sociala medier och vi har nog alla gjort våra beskärda del av misstag. När så sker finns det en enkel regel att följa: gör avbön och radera inlägget. Precis det har Delmon också gjort, säger Per Nilsson till Nyheter24.

Nyligen hånade toppar i Sverigedemokraterna en 15-åring, ljög om hans ålder och försökte sen skylla ifrån sig. Läs mer om det här.

Brukar du dela högerextrema sajter?
Tack för din röst!
Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.