1 av 3
- Foto: TT / TT
2 av 3
- Foto: TT
3 av 3
- Foto: TT

Ung Vänster och Sveriges Unga Muslimer får inte längre stöd av staten

Flera ungdomsorganisationer som inte längre får bidrag av staten efter beslut av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.


Organisationer för ungdomar kan få bidrag av staten varje år. De som avgör vilka som får pengar och inte är myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.

Nu har myndigheten beslutat att varken Vänsterpartiets ungdomsförbund eller organisationen Unga muslimer kommer få mer bidrag, skriver Aftonbladet.

Ung Vänster får inte bidrag då de ”inte har god ordning på sin ekonomiska hantering och därför inte kan beviljas organisationsbidrag” enligt MUCF, skriver Aftonbladet. Varför Sveriges Unga Muslimer inte ska få bidrag vill MUCF inte kommentera, men menar att det kommer berätta mer under dagen.

Inte heller Sverigedemokratisk ungdom, Sverigedemokraternas numera sparkade ungdomsförbund, kommer få pengar, skriver SDU-förbundet i ett pressmeddelande.

Läs också om Ung Vänsters förslag om att alla tjejer ska få lära sig självförsvar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är de rätt att de inte får mer bidrag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.