Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Påvens ord om Alice Bah Kuhnke: "Ett vackert exempel"

- 01/03/2017, 11:52 -
Påven har uttalat sig om ministern.
1 av 3

Påven har uttalat sig om ministern.

TT

Påven träffade Bah Kuhnke redan i höstas.
2 av 3

Påven träffade Bah Kuhnke redan i höstas.

TT

Alice har kommenterat nyheten på Instagram.
3 av 3

Alice har kommenterat nyheten på Instagram.

Instagram

Påven har uttalat sig om Sverige – mer specifikt om ministern Alice Bah Kuhnke. Och det blir faktiskt ganska konstigt.

Påven Franciskus har hyllats världen över, och många anser att han är en pigg ny fläkt i katolska kyrkan. Men många menar också att han har lite ofräsch syn på saker och ting.

Exempelvis fick hans uttalande om att svenska män inte villa vara tillsammans med svenska kvinnor stor uppmärksamhet under påvens Sverige-besök i höstas.

Och nu har påven gjort ännu ett märkligt uttalade om Sverige. Det är i katolska tidningen Scarp de Tenis, som Franciskus intervjuas om senaste tidens debatt om Sverige, integration och invandring.

Enligt tidningen Gazette ska påven i intervjun ha pekat ut svenska kulturministern Alice Bah Kuhnke, som han träffade under Sverige-besöket, som ett “vackert exempel” på hur bra integrationen fungerar i Sverige. Påven pekar då på att Bah Kuhnke har en svenskfödd mamma och en pappa som är född i Gambia.

Nyheter24 har varit i kontakt med Alice Bah Kuhnkes pressekreterare, som hänvisar till ett Instagram-inlägg där Bah Kuhnke skriver om intervjun. Man menar också att man granskat texten.

"*Vackert exempel på integration” ska förstås som ”gott exempel”, med tanke på den latinska användningen av ordet", meddelar Bah Kuhnkes pressekreterare Martin Kling i ett mejl till Nyheter24.

Nyligen fick skådisen Sven Melander till hård attack mot Sverigedemokraterna – läs mer om det här.

Är påven lite gubbig?