Nu ska den skånska flaggan bli officiell

- 26/09/2017, 15:08 -
1 av 3

Pixabay/TT

2 av 3

TT

3 av 3

Pixabay

Efter oklarheter med vad som gäller i officiella sammanhang föreslås nu den skånska flaggan bli officiell flagga för Skåne.

Det kanske kommer som en chock för många att den skånska flaggan inte varit en officiell flagga för Skåne. Trots att det är den mest kända och mest använda regionala flaggan i hela Sverige.

Men nu kan det bli ändring på det! Mycket på grund av att det inte varit klart i vilka sammanhang som den rödgula flaggan får vaja.

Pixabay

Regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) har nyligen meddelat att han föreslår att regionfullmäktige ska fatta ett officiellt beslut om flaggans status.

– Den gulröda skånska flaggan är väl förankrad, välkänd i Skåne och populär bland skåningar. Det är hög tid att den får officiell status, säger Henrik Fritzon, till 24Trelleborg.

Det kommer i sin tur då underlätta för om det är okej att placera den skånska flaggan jämte den svenska flaggan utanför kommunhusen. Därför tycker Frizton att det måste skapas föreskrifter för vad som gäller.

TT

Nu väntas de skånska kommunerna få säga sitt innan ett officiellt beslut ska tas. Men visst kommer det bli en officiell flagga av den klassiskt skånska snart, va?

Det finns en skånsk flagga som är officiell för länet och den ser faktiskt ut så här:

TT

TV: Svenska flaggan strimlas på Fi-bild – här är sanningen bakom

Borde den skånska flaggan bli officiell?