Moderaternas Pontus Båth klädde ut sig till Peter Madsen på halloween.
Moderaternas Pontus Båth klädde ut sig till Peter Madsen på halloween. - Foto: Pressbild/Instagram

Moderat klädde ut sig till Peter Madsen på halloween: "Smaklöst"

Pontus Båth (M) klädde ut sig till mordmisstänkte Peter Madsen under halloweenhelgen.


I slutet av augusti försvann den svenska journalisten Kim Wall efter en ubåts-tur med Peter Madsen, ägaren av båten. 

Kim Wall bekräftades död men hela kroppen har fortfarande inte hittats. Peter Madsen sitter häktad misstänkt för mord och brott mot giftefridslagen, det senare har han erkänt. 

Under helgen var det halloween och svenskarna klädde upp sig från top till tå. Det var allt från skelett till häxor. Även politiker klädde upp sig. 

En som har fått rejäl kritik för sin utklädnad är moderaten Pontus Båth. Han klädde nämligen ut sig till den mordmisstänkte Peter Madsen genom att ha blod i ansiktet och en namnskylt runt halsen där det står Peter Madsen. 

Han la ut video och bilder på Instagram och fick snabbt kritik. 

– Jag tycker att det är omdömeslöst. Jag är lite överraskad och tagen här får jag säga. Smaklöst ligger nära till hands. Jag tycker det är olämpligt, jag tycker det är omdömeslöst. Jag är förvånad och förbluffad, jag tycker att det är osmakligt, säger Jonas Ransgård (M) till Expressen. 

Bildkälla: Instagram

Till Expressen säger Pontus Båth att han inte vill kommentera om det var okänsligt eller inte, att det är upp till var och en att bedöma, och att temat på halloween-festen var att klä ut sig till något skräckinjagande. 

– Ja… Jag vet inte riktigt om jag vill kommentera det. Jag har inte så mycket att säga. Det var en halloweenfest och man skulle klä ut sig till det mest skräckinjagande man kunde tänka sig och det var exakt vad jag gjorde. 

Efter att Expressen intervjuat Pontus Båth så tog han bort bilderna från Instagram. 

– Jag vill ju inte att fokus ska vara på detta. Om det på något sätt är så att fokus läggs på detta så valde jag i stället att ta bort den för det är ingen stor grej för mig. 

Läs också om att Moderaterna vill ha skärpt migrationspolitik

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Osmakligt?
Tack för din röst!