Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hanif Bali och Eva Dahlgren i bråk: "Kräks nu"

- 18/02/2019, 08:11 -

Hanif Bali är i blåsväder igen. Nu får han kritik av en annan toppmoderat som anser att Balis sätt att uttrycka sig är "olämpligt".

Moderaternas Hanif Bali har orsakat kalabalik på Twitter – igen.

Den här gången har den kontroversiella riksdagsledamoten skrivit om återvändande IS-familjer – på ett sätt som till och med fått de egna partikamraterna att reagera. 

I inlägget kallar Bali kvinnor som återvänder från Islamiska Staten för "honor", och att de borde få "ruttna kvar där". Deras barn kallar han "jihadiavkommor".


En som reagerat starkt mot tweeten är artisten Eva Dahlgren

"Jag spar den här för att visa en kommande mänskligare generation hur deras politiker betedde dig när internet var ungt. Kräks nu dock", skriver Dahlgren på Twitter. 

Även en annan moderat riksdagsledamot, Lars Beckman, går till angrepp mot kollegan Bali. 

"Mycket olämpligt sätt att uttrycka sig av Hanif som inte är representativt för Moderaterna men det vet du ju också Eva. När det gäller de som stridit och sympatiserat med IS så ska de självklart lagföras och dömas som även Morgan Johansson skrev häromdagen. De utgör ett hot!", skriver Beckman. 

Men Hanif Bali själv menar att det är alla andra som håller en låg nivå, inte han. 

– Jag önskar att vi kunde höja nivån på det sättet att vi inte lät dessa människor fritt få återvända och åter njuta av vår välfärd, säger Hanif Bali till Expressen om IS-återvändarna. 

Han slår även ifrån sig kritiken från Eva Dahlgren. 

– Jag tycker att hon borde titta på alla dessa videor där IS-anhängare stampar sönder huvudena på små barn, och se om hon inte kräks av det i stället, säger han till Expressen

MER :5 gånger Hanif Bali hamnat i rejält blåsväder

Tycker du Bali gått för långt?