Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så bor regeringen – bara en minister bor i hyresrätt

- 23/04/2019, 16:26 -

En majoritet bor i villa. Bara en bor i hyresrätt. Hem&Hyra har granskat hur ministrarna bor. Och en av ministrarna har aldrig bott i hyresrätt.

Att hitta någonstans att bo är inte speciellt lätt – bara i Stockholm står över 600 000 personer i kö för att få flytta in i en hyreslägenhet, och väntetiden är över tio år. 

Men toppolitikerna verkar inte ha några bostadsbekymmer. Nu visar en granskning från tidningen Hem&Hyra att nästan alla ministrar bor i villa eller bostadsrätt. 

Majoriteten av ministrarna i regeringen, 14 av 23, bor i villa. 

En av ministrarna uppger till och med att han aldrig i hela sitt liv bott i en hyresrätt – nämligen Miljöpartiets Per Bolund. 

–  Jag tror inte att man ska ha en övertro på att människor bara agerar utifrån sin egen situation. Vi som har att fatta beslut har ett bredare fokus än så, säger han till Hem & Hyra.

Men det finns faktiskt en minister som valt att bo i hyresrätt, socialminister Lena Hallengren

– Jag bodde i Stockholm under några års tid och saknade möjligheten att bo i mina hemtrakter. Det är absolut ett annat ansvar men något jag värdesätter, säger Hallengren till Hem&Hyra.

Borde ministrarna bo mindre lyxigt?