Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fejkade sexbilder spreds på M-politikern Eva Solberg

- 03/07/2019, 08:48

Fejkade sexbilder som såg ut som att Eva Solberg (M) hade sex med Fredrik Reinfeldt samtidigt som hennes son såg på, spreds på nätet. Trots hot och hat har hon ändå valt att stanna inom politiken.

Det finns en risk när man är politiker att utsättas för våld, hot och trakasserier. Och utsätts man för det, hur långt får det gå innan man lämnar jobbet som politiker?

Expressen har i en unik granskning studerat det, där 313 förtroendevalda politiker svarar att de någon gång under de senaste fem åren funderat på att sluta som politiker just på grund av detta. 

En av alla dem är Eva Solberg, tidigare ordförande för Moderatkvinnorna i Stockholms stad.

– Jag har hållit på med politik sedan 2002, när barnen var små. I dag är barnen 22, 20 och 18 år gamla och de oroar sig mer för vad som kan hända mamma än när de var tio tolv, säger hon till Expressen.

Fick fejkade sexbilder på sig själv och sonen

I tre år förföljdes hon av en stalker. Vid den tiden arbetade hon som tjänsteman i riksdagen. Förutom att hon fick hat och hot via telefonen på nätterna, spreds det även fejkade sexbilder på henne på nätet. Vid det tidpunkten övervägde hon seriöst att lämna politiken.

På bilderna hade någon klippt in hennes son, som vid tillfället var 13 år. 

– Det såg ut som att jag hade sex med Fredrik Reinfeldt, samtidigt som min son stod vid sidan om och tittade på, säger Eva Solberg till Expressen. 

Berättar aldrig i förväg om offentliga tillställningar

Trots hat och hot samt sexbilderna har hon valt att stanna. Hon berättar aldrig längre i förväg om offentliga  framträdanden. Men tankarna om att stanna kvar i politiken finns där hela tiden. 

– Jag är kvar, men jag funderar hela tiden. Om barnen skulle uppmana mig att sluta, då skulle jag överväga det igen, säger hon till Expressen

Skulle du vilja vara politiker?