Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hanif Bali petas från uppdrag – efter Twitterattacken mot Carl Bildt

- 21/08/2019, 16:48 -

Moderat-toppen Hanif Bali gick till hård attack mot Carl-Bildt på Twitter. Under onsdagseftermiddagen beslutades det att Bali petas från sina två suppleantuppdrag i riksdagen.

I tisdags gick Moderat-toppen Hanif Bali till attack mot partikollegan och tidigare utrikesministern Carl Bildt på Twitter. 

I en tråd skrev han: 

"Sverige fullföljer Bildt-doktrinen. I täten för att normalisera relationen med regimen. Passande att doktrinen är döpt efter en man som inte lyckats ha rätt om ett enda utrikespolitiska skeende någonsin".

Detta är något som fick Moderaternas partiledare Ulf Kristersson att besluta sig för att samtal skulle hållas med Bali. Partiets riksdagsgrupp kallades även in till ett extrainsatt möte där de diskuterade huruvida Bali får sitta kvar i sina utskott eller inte. 

Och sent under onsdagsförmiddagen kom beslutet – Bali petas från sina två suppleantuppdrag i riksdagen, ett i EU-nämnden och ett i arbetsmarknadsutskottet. Det är uppgifter som är bekräftade för SVT Nyheter

Tycker du att det är rätt att han petats?