Hanif Bali
Hanif Bali petas - Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Hanif Bali petas från uppdrag – efter Twitterattacken mot Carl Bildt

Moderat-toppen Hanif Bali gick till hård attack mot Carl-Bildt på Twitter. Under onsdagseftermiddagen beslutades det att Bali petas från sina två suppleantuppdrag i riksdagen.


I tisdags gick Moderat-toppen Hanif Bali till attack mot partikollegan och tidigare utrikesministern Carl Bildt på Twitter. 

I en tråd skrev han: 

"Sverige fullföljer Bildt-doktrinen. I täten för att normalisera relationen med regimen. Passande att doktrinen är döpt efter en man som inte lyckats ha rätt om ett enda utrikespolitiska skeende någonsin".

Detta är något som fick Moderaternas partiledare Ulf Kristersson att besluta sig för att samtal skulle hållas med Bali. Partiets riksdagsgrupp kallades även in till ett extrainsatt möte där de diskuterade huruvida Bali får sitta kvar i sina utskott eller inte. 

Och sent under onsdagsförmiddagen kom beslutet – Bali petas från sina två suppleantuppdrag i riksdagen, ett i EU-nämnden och ett i arbetsmarknadsutskottet. Det är uppgifter som är bekräftade för SVT Nyheter

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att det är rätt att han petats?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Polisen i Vilhelmina rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på E45, nordost om Vilhelmina.", skriver polisen på sin hemsida.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.